Entreprenörsdriven VD

Om tjänsten

Tjänst: Entreprenörsdriven VD

Sista ansökan: 2022-10-10

Ansökan: Ansök här

Städbolaget som är svenskt familjeägt har idag 45 anställda och är verksamma i Stockholm, Malmö och Göteborg. På kontoret i Stockholm City arbetar fem tjänstemän i ljusa och fina lokaler med expansionsmöjligheter. Företaget är främst verksamt inom hemstädning och till viss del inom företagsstädning.

Företagskulturen präglas av ett starkt entreprenörskap kombinerat med ett genuint ansvarstagande och kundrelaterat fokus. Bolaget har kollektivavtal, strävar ständigt efter förbättringar och är certifierade enligt ISO 9001:2015 (kvalitet), ISO 14001:2015 (miljö) och näst på tur är ISO 45001:2015 (arbetsmiljö).

Nu befinner sig företaget i en stark expansionsfas med målet att växa 60% per år och om 10 år bli Sveriges ledande städbolag.

Om tjänsten:

I rollen som VD ansvarar du för bolagets fortsatta marknadstillväxt med fokus på att utveckla verksamheten för ökad customer retention och acquistion. Du är en stark kulturbärare och säkerställer att medarbetarna har rätt förutsättningar för att leverera förstklassig städservice till kunderna.

Du erbjuds:

  • Att som ledare växa tillsammans med ett bolag där hög tillväxt, utveckling och lönsamhet står på agendan
  • Ett generöst, prestationsbaserat optionsprogram

Arbetsuppgifter:

Du kommer ansvara för att strukturera upp bolagets tillväxt, skapa en god samordning i bolaget och ha fokus på ett ständigt förbättringsarbete för ökad effektivitet, lönsamhet och trivsel. Viktigt är också att du håller dig à jour med den utveckling som sker inom städbranschen.

Du rapporterar månatligen till bolagets styrelse. Under uppstartsfasen kommer nuvarande VD vara tillgänglig på plats. Därefter finns bolagets styrelse som stöd och bollplank för dig. Viktigt är att du ser värdet av att vara på plats på kontoret, för att lära känna verksamheten, kulturen och medarbetarna. Ett upplägg kan vara att du arbetar tre dagar på kontoret och övrig tid på distans.

Vi ser att du har:

  • En akademisk examen i ekonomi eller motsvarande
  • Ett genuint intresse för ledarskap och organisationsutveckling, gärna med erfarenhet inom management consulting under minst ett år
  • Erfarenhet av att framgångsrikt driva projekt i en ledande roll
  • Mycket goda kunskaper i företagsekonomi
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, då du dagligen kommunicerar i tal och skrift på båda språken

Du som person:

Du en naturlig ledare och ditt ledarskap kännetecknas av både strategisk höjd och ett operativt fokus där du är en fena på att prioritera, sätta utmanande mål och säkerställa att de uppnås. Du har ett stort säljdriv där du initierar, driver och följer upp säljprocesser och kunddialoger. Du är proaktiv, lösningsinriktad och en relationsbyggare av rang. Ditt ledarskap bottnar också i en övertygelse om att samarbete och samverkan är hörnstenar för att lyckas.

Övrig information:

  • Start: Q1 2023
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Stockholm

Rekryteringsprocessen hanteras av AW Executive Search och alla frågor rörande tjänsten hanteras av Anne Boberg, anne.boberg@awexecutivesearch.se

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.