Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Borrföretagen söker VD

Om tjänsten

Borrföretagen söker VD

Tjänst: Borrföretagen söker VD

Företag: Borrföretagen i Sverige

Sista ansökan: 2020-09-30

Ansökan: Ansök här

Vi söker dig som vill verka inom en framtidsbransch, vi söker dig som vill både påverka och samverka, som söker en plattform för att göra det. Som VD för Borrföretagen får du en unik möjlighet att stärka borrentreprenörsbranschen och samtidigt verka för en hållbar framtid!

Om företaget

Borrföretagen i Sverige är en branschorganisation och sammanslutning av borrentreprenörer som bland annat arbetar med borrning av energi- och vattenbrunnar, grundläggningsborrning, prospektering samt markundersökningar. Vi förenar cirka 80 % av Sveriges borrentreprenörer.
Organisationen bildades i november 2019, när Geotec och Avanti, två borrentreprenörsföreningar som funnits sedan 1970-talet gemensamt röstade för en sammanslagning.

Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att tillgodose att branschföreningens medlemmars behov av service, support, information, kompetensutveckling och innovation uppfylls och att branschen som helhet utvecklas. Genom nätverkande och lobbyarbete på politisk nivå påverkar du utvecklingen i branschen så att deras beslut gynnar våra medlemmars verksamhet. Du kommer på olika sätt samverka med medlemmarna, marknadens aktörer, myndigheter och andra organisationer. Borrföretagen ger fyra gånger årligen ut en branschtidning för vilken VD är ansvarig redaktör och vi arrangerar återkommande seminarier där vår VD är sammanhållande. Du har i nuläget tre medarbetare som rapporterar till dig, du själv rapporterar till styrelsen för Borrföretagen.

Arbetsuppgifter i korthet:

  • På olika sätt fånga upp, tillvarata och utveckla medlemmarnas intressen-
  • Besvara remisser i branschrelaterade områden. Representera föreningen gentemot bransch, politiker och myndigheter.
  • Ansvarig för Borrteknikerutbildningen. Utveckla verksamheten och dess intäkter.
  • Lärare på interna samt externa kurser.
  • Driva tidningsproduktionen för Borrsvängen.
  • Bygga upp ett nytt certifieringssystem/yrkesbevis för borrare.
  • Representera Borrföretagen i relevanta tekniska forum.
  • Arrangera och hålla i branschgemensamma arrangemang såsom mässor och seminarier inom borrentreprenadrelaterade områden.
  •  Ansvara för budget och Verksamhetsplaner.

Din profil

Den vi söker har gärna en akademisk utbildning med inriktning mot geoteknik, hydrologi och geologi, alternativt längre arbetslivserfarenhet inom dessa områden samt kunskap och erfarenhet inom borrteknik. Du har intresse för landsbygdsfrågor, vattenförsörjning, grundläggning och geoenergi. Vi söker dig med teknisk sakkunskap inom relevanta områden. Vi söker en driven person med mycket goda ledaregenskaper och som står för ett tydligt ledarskap. Du har tidigare ledarerfarenhet men inte nödvändigtvis som VD eller chef.
För att bli framgångsrik i den här rollen är du en lagspelare med god förmåga att balansera olika intressen, och tar tag i små och stora arbetsuppgifter. Du ska ha en god förmåga att få med dig dem du leder. Som person trivs du både med att vara ute i våra medlemmars verklighet men likaväl i de politiska finrummen.

Du behärskar svenska och engelska mycket väl i såväl tal som skrift.

Placeringsort Stockholm eller Lund, tjänsten innebär en del resor inom landet.

Ansökningsförfarande

Varmt välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med din ansökan!

Har du frågor kontakta gärna ansvarig rekryterare Lena johansson, lena.johansson@skill.se 0708-52 32 36 eller Anna Carlbaum 08-120 971 73, anna.carlbaum@skill.se

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.