Affärsinriktad VD

Om tjänsten

Affärsinriktad VD

Tjänst: Affärsinriktad VD

Företag: EHC Teknik AB

Sista ansökan: 2022-08-20

Ansökan: Ansök här

Som VD hos oss får du möjligheten att ta helhetsgreppet om ett fantastiskt fint skött bolag med god lönsamhet. Uppdraget är att ta oss till nästa nivå och som VD kan du göra stor skillnad genom att leda vår tillväxtresa. Vi har resurser att satsa och vi har stor potential att växa i vår strävan att förbättra arbetsmiljön för människor genom att skapa rena och hållbara arbetsplatser.

Sammanhanget

EHC Teknik AB tillverkar och utvecklar partikelfilter och avgasfilter för bilar, tunga fordon, bussar, lastbilar, truckar och arbetsmaskiner. Bland kunderna kan nämnas Volvo, Scania, Skanska, Volkswagen och Lundin Mining. EHC har egen produktion och sköter hela kedjan från ax till limpa av affären. Vi har en hög grad av kundanpassning, håller hög kvalitet och har nöjda kunder.

Vi är idag 10 medarbetare som tillsammans står för produktion, administration och sälj. 8 personer finns vid produktion och huvudkontor i Partille, en säljare i dotterbolag i Belgien och en säljare i dotterbolag i Tyskland.

EHC Teknik har grundats och drivits som ett familjeägt bolag sedan 1983, och sedan 2021 ägs bolaget av Sustainion Group.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder en möjlighet att ta ett helhetsgrepp om ett välskött företag som har hela kedjan från produktutveckling och produktion till sälj och marknad, och leda det in på en tillväxtresa genom att utveckla befintliga marknader och gå in på nya.

Som VD för EHC Teknik finns möjligheten att vara med på en spännande börsresa tillsammans med hela Sustainionkoncernen och dessutom möjligheten att ta del av VD-nätverket och vara med och utveckla synergier mellan dotterbolagen.

Kulturen på EHC Teknik är familjär och hjälpsam. Det är låg personalomsättning och många har funnits i bolaget länge. En medarbetare beskriver kulturen:

”Vi är lättsamma och det är lätt att samarbeta. Vi hjälper till där det behövs och alla är mycket lojala.”

Uppdraget

Uppdraget för en ny VD är att utveckla bolaget och ta bolaget in i nästa fas. Det handlar främst om att lyfta försäljningen, öka omsättningen på fler marknader, att utveckla befintliga marknader och gå in på nya. Det handlar också om att utvärdera nya produkter och tjänster för att komplettera nuvarande erbjudande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Driva och utveckla bolaget
  • Ansvara för personal
  • Bygga upp en effektiv säljorganisation
  • Öppna nya dotterbolag i fler länder
  • Budgetera och följa upp
  • Utveckla relation med distributörer
  • Driva utvecklingen av lösningar och produkter
  • Bygga och anpassa produktion och organisation efter tillväxten
  • Engagera sig i den dagliga driften

Passar du in på denna beskrivning?

Vi letar efter en trygg ledare som har haft eget resultat- och personalansvar. Kanske har du lett en säljorganisation och vill nu ta helhetsansvaret? Du har relevant högskoleutbildning, tex civilingenjör, civilekonom eller motsvarande. Du har bra sinne för affärer och ekonomi, och för att trivas i den här rollen är det viktigt med ett tekniskt intresse för produkter och lösningar.

Vi jobbar på en internationell marknad, och bra engelska är nödvändigt. Tyska är en bonus, men inget krav. Andra erfarenheter som är meriterande är erfarenhet av produktion eller tillverkningsindustri, erfarenhet av säljledning och erfarenhet av att ha byggt upp en organisation/avdelning.

De personliga kompetenser som vi letar efter är drivande, resultatorienterad, och affärsmässig. Du är även jordnära och har ett genuint intresse för människor.

Ansökan

Om den här beskrivningen stämmer in på dig och om du är redo att anta utmaningen så ser vi fram emot din ansökan.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Lindkvist & Partners AB och du är välkommen med frågor till ansvarig rekryteringskonsult Olle Lindkvist

Vi jobbar med löpande urval, så skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast 220831.

Vilka vi är

EHC Teknik arbetar för minskade utsläpp för en bättre arbetsmiljö och strävar efter att vara marknadsledande på att utveckla, tillverka och sälja utsläppsreducerande filter.

EHC Teknik tillverkar, utvecklar och säljer partikelfilter och avgasfilter för bilar, tunga fordon, bussar, lastbilar, truckar och arbetsmaskiner. Bland kunderna kan nämnas Volvo, Scania, Skanska, Volkswagen och Lundin Mining. EHC har egen produktion och sköter hela kedjan från ax till limpa av affären. EHC har en hög grad av kundanpassning, håller hög kvalitet och har nöjda kunder.

EHC Teknik omsatte 2021 24 miljoner med en vinst på 5 miljoner.

Läs mer om EHC Teknik här

Sustainion Group är en företagskoncern, noterat på Spotlight, med fem dotterbolag i sin portfölj. Sustainion investerar i bolag med hållbara teknologier och som arbetar i framtidsbranscher med underliggande tillväxt.

Läs mer om Sustainion Group här

På nytt jobb

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.