Utveckla ditt ledarskap 2411 meter över havet

Utveckla ditt ledarskap 2411 meter över havet

Den moderna hjärnforskningen visar att motion och rörelse har ofattbara effekter på hjärnan – det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Du blir mer stresstålig, får bättre minne och blir mer intelligent. Men blir du en bättre ledare? Frågar du verksamhetsstrategen Åsa Lindell, som brukar ta med ledargrupper på vandring i kombination med ett par dagars ledarskapsutveckling blir svaret otvetydigt ja.

Med en MBA från Handelshögskolan och en bakgrund som kommunikationschef, organisationskonsult, coach och förändringsledare besitter Åsa Lindell en djup verksamhetsstrategisk förståelse som ligger till grund för hennes unika sätt att föreläsa och utbilda ledare och medarbetare i kommunikation, möteskultur, förändring och motivation.

Koncept med storslagna utsikter

”Att ta med sin ledningsgrupp, projektgrupp eller styrelse för ett par dagars gemensamt arbete kombinerat med vandring i fantastisk natur är ett effektivt sätt att utveckla både team och verksamhet i en ovanlig miljö”, förklarar Åsa Lindell. Hon berättar att vandring är en passion som funnits med henne sedan barnsben och när Åsa målar upp hur en ledarskapsdag kan se ut är det lätt att förstå varför.

Utvecklingsfrågor med kängorna på

”Efter några timmars intensivt arbete tillsammans byter vi om till vandringskläder. Vi tar leden som börjar utanför huset, i riktning mot det magnifika Mont Blanc-massivet. Under vandringen diskuterar vi en och annan spännande utvecklingsfråga och tar vår pågående process från morgonens workshop vidare med kängorna på. Tankarna blir friare, sinnet öppnare och kreativiteten större där på berget.” Efter en vandring brukar det hända att Åsa tar med sig gruppen på en provning hos byns delikatesshandlare innan den gemensamma middagen.

Närvaro, fokus och nya idéer

”När vi vandrar fångar naturen vår uppmärksamhet samtidigt som vi tränar närvaro och fokus. Vi blir ett med det stora som omger oss och tillsammans tar vi oss an utmaningen att ta oss upp till toppen. Eller runt berget” fortsätter Åsa och förklarar hur viktigt det är att få tid att umgås utanför det sedvanliga konferensrummet eftersom det så tydligt bidrar till nya idéer, utveckling av teamkänsla och personlig utveckling.

Två av de ledare som vandrat med Åsa under 2022 är Peter Karlsson, CFO på Care Of Carl och Lars Green, Green Consulting Group.

Starka band och teamutveckling

”Att ha genomfört något tillsammans och kanske t o m bestigit en topp är något som stärker banden i gruppen. De individuella samtalen i den storslagna miljön gör att vi lär känna varandra bättre, på ett delvis nytt och djupare sätt. Detta bygger förtroende och skapar ett starkare team även på hemmaplan”, säger Peter.

Oväntade miljöer skapar innovationer

”Det är en mäktig känsla att befinna sig där uppe bland topparna tillsammans. I oväntade miljöer sker oväntade dialoger och nya idéer skapas. För alla som jobbar med engagemang och ledarskap kan en gemensam upplevelse av det här slaget både bidra till utveckling av verksamhet och relationer i gruppen”, instämmer Lars Green.

Vill du ta ditt team till nya höjder?

vandramed.nu kan du läsa mer om Åsa Lindell och hennes vandringar. Där finns också en hel del i storslaget bild- och filmmaterial att låta sig inspireras av. På asalindell.com finns mer information om Åsa

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.