Så skapar ni hållbara arbetsplatser med rum för livet

Sponsrat av Insidan Förr vaknade vi till fågelkvitter nu till presidentens twitter. Alla vill ha mer tid. En robot klipper gräset och en annan dammsuger hemmet. På fredag kommer RUT och fixar resten.

Så skapar ni hållbara arbetsplatser med rum för livet
Foto: Enomis fotografi

Vi fick flextid men jobbar mer än nånsin, på väg från kaffeautomaten ropar vi ”Såg du mailet”

När distriktschefen vid lunchen klämde ur sig: Det var ta mig fan det bästa jag har hört. Förstod jag att alla de möten jag haft på företagshälsovården gett en erfarenhet som kan vara till nytta för andra i alla olika branscher.

När chefen kommer fram till mig i pausen i min föreläsning Friskt Jobbat och säger: Du jag ska berätta nåt. Jag satt med min gamla mor på Operan när hon plötsligt faller ihop. Jag tittade på henne och tänkte: Nu dör hon. Så säger han till mig. Vet du vad det första jag tänkte var? Nej säger ja. Jag tänkte hur ska det gå med personalmötet imorgon.

Det är ju inte klokt fortsätter han. Det första jag tänker på när mamma dör är jobbet.

Då funderar jag på var har vi gått vilse?

Även om utmattning och utbrändhet slår hårt mot kvinnor i kontaktyrken så ser vi också många andra roller som ligger i riskzonen. Det gränslösa arbetssätt som vi nu har skapar risker.

Jag har mött mer än 3500 personer i samtal om stress, kris, utmattning, sorg och konflikter. På 7 olika företagshälsor under 17 år. Många av samtalen har varit förvånansvärt lika. Det handlar ofta om 7 områden. Liknande dilemman som leder till ohälsa. De sju områdena kan Ni ha stor nytta av att känna till och kunna samtala om på jobbet.

I mina föreläsningar berättar jag många exempel från verklighetens människor. Humorn och eftertanken är mina bästa kompanjoner för att hjälpa företag att skapa hållbara arbetsplatser med rum för livet, där människor trivs och presterar. Jag får mycket uppskattning för det sätt jag angriper ämnet. Ingen lämnas oberörd. Vi betecknar det som Infotainment. Typ man lär sig mycket samtidigt som ni blir underhållna.

Det är ju så att Ni faktiskt får samla personalen till en inspirerande föreläsning. Det kan vara klokt att göra det, javisst kan vi ses på skärmen också men tänk efter om det faktiskt skulle vara möjligt att göra detta i höst. Folk behöver få nåt nu. Vi måste hjälpas åt att förhindra att folk överjobbar sig. Vi måste ge dem ledtrådar till sitt eget liv. Det kan jag ge er.

Du kan ju börja med att lyssna på min ljudbok, en 33 minuter kortversion som du hinner med på promenaden eller på vägen till kontoret. Du kan ge alla dina medarbetare möjligheten för 49:-/person.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.