PDL Center: Med Easy Teams hittar vi nya användningsområden

Med flest padelcenters i Sverige, norra Europas största hall och center utomlands är PDL en riktig gigant. Sedan förra året använder alla center samma lösning – Easy Teams. För PDL blev skillnaderna stora med en leverantör och en kontaktyta.

PDL Center: Med Easy Teams hittar vi nya användningsområden

Spelar du padel har du med stor sannolikhet varit hos PDL, de finns representerade från norr till söder. Martin Eriksson, sälj och marknadsansvarig på PDL, pratar om kommunikations-utmaningarna de haft sen tidigare och de som kom med pandemin. Men efter övergången till Easy Teams har utmaningarna blivit enkla att tackla.

Enkelt att bemanna

PDL ville effektivisera sin bemanning och ha möjligheten att hjälpas åt.

– Våra receptionister är fantastiska, de har hand om gäster, shoppen, banvård och över 80 samtal om dagen. Vi behövde kunna avlasta dem så att de kan fokusera på gästerna i hallen och se till att banorna är i toppskick säger Martin.
Nu har de en overflow centralt och hallen i Linköping kan exempelvis svara på samtal från Göteborg.

– Personalen är nöjd och de uppskattar enkelheten. Det är bara logga in i en svarsgrupp om man har tid och möjlighet.
Med den inbyggda dashboarden ser alla vart de ringer mycket och när. På så sätt blir det enkelt att veta hur de ska bemanna sina telefoner.

Tränarutbildning med Easy Teams

Idén föddes när Martin skulle visa några kollegor en match som pågick på centercourten, då slog det honom att han kunde bjuda in till en snabbkonferens och streama matchen via mobilen. Efteråt pratade de om hur de kunde använda video för att säkerställa att utbildningen i träningsakademin fortgick trots pandemin.

– Eftersom ingen kunde resa vände vi oss till det digitala och pratade med vår kontaktperson på Easy Telefoni. Vi landade i en trådlös mick och en kamera vid banan. På så sätt kunde vår chefstränare Mari hålla utbildningar samtidigt som hon instruerade de andra tränarna säger Martin.

För PDL blev det en lyckad nödlösning.

– När vi kan börja röra på oss kommer utbildningarna fortsätta som innan men vi har insett att de renodlade teoripassen blir online framöver. Vi sparar tid, pengar och minskar vårt resande med en smidig lösning direkt i våra telefoner och datorer fortsätter Martin.

Bara en bandeja bort

Padeln har blommat ut rejält i Sverige de senaste åren och PDL har gått från 1 center till 19 på 4 år och letade efter en lösning att växa i.

– För oss är det skönt att ha en licensbaserad tjänst vi kan växa i och en som anpassas efter vår verksamhet. När vi behöver hjälp är deras support bara en bandeja bort, avslutar Martin och skrattar lite lätt.

Vill du prova Easy Teams kostnadsfritt? Klicka här!

Bloggen

På nytt jobb

VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.