Lägger du din tid på rätt saker?

Sponsrat av Virtea Önskar du ibland att du hade en projektledare för din arbetsdag? När kalendern ser ut som en misslyckad omgång av Tetris och du återigen inte hunnit äta lunch? Visst hade det varit skönt att kunna fokusera på det som är strategiskt viktigt, det du tycker är roligt och det företaget faktiskt tjänar pengar på? Tänk att ha någon som tar allt det där andra och säger: ”Det är lugnt, jag löser det.”

Lägger du din tid på rätt saker?

De flesta företagsledare inser att det vore värdefullt att ha en chefsassistent i bolaget, en erfaren person som kan hantera allt från en VD’s kalender till säljadministration. Men det är samtidigt relativt få bolag som kan eller behöver ha en assistent på heltid, eller ens på halvtid, vilket gör det väldigt svårt att hitta rätt person. Det var detta Moment 22 som fick Åsa Tassdal att växla från att arbeta som EA inom storbolag till att starta Virtea Virtual Executive Assistant.

Åsa, berätta! Vad gör Virtea?

Virtea Virtual Executive Assistant hjälper företagare att få ett starkare fokus på affären genom att erbjuda en senior och självgående chefsassistent genom en flexibel abonnemangsform, där man jobbar tillsammans från 15 till 60 timmar i månaden. Då vi på Virtea arbetar framförallt virtuellt har vi möjligheten att finnas tillhands när det behövs, i den omfattning som behövs den dagen, för just de arbetsuppgifter som behövs då. En smidig lösning för entreprenören och ett roligt sätt att jobba för oss!

Vad är då skillnaden mellan en ”virtual assistant” och en ”virtual executive assistant”?

Virtual assistant är ett samlingsnamn för många olika typer av tjänster där man arbetar som virtuell konsult. Det finns virtuella assistenter som arbetar med till exempel marknadsföring eller IT, men även de som arbetar med generell administration. En Virtual Executive Assistant är någon som har erfarenhet av att arbeta som just chefsassistent, vilket både borgar för en bredare erfarenhet och en djupare förståelse för bolagsdrift.

Men varför ska man då ta in en virtuell chefsassistent, kan inte någon annan som redan finns i bolaget hjälpa till om det nu är så pass lite timmar som 15 per månad som behövs?

För att uttrycka det lite retsamt… Om man inte har en assistent, så ÄR man assistenten. Skämt åsido, ett företag fungerar som bäst när alla gör det de faktiskt är anställda för, oavsett om man är programmerare eller VD. När man lägger sin energi där man gör mest nytta, kommer hela bolaget att må bättre. Både i kronor och i antal glada ansikten. En Virtual Executive Assistant är proffs på just administration och kan effektivt ta hand om ”allt det där andra”, vilket frigör tid för dig som VD, och för dina anställda, att fokusera på att skapa långsiktiga resultat.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.