Konferenslösningar för flexibla rum nyckel till smidig hybridlösning

Sponsrat av Konftel Nyckeln till framgångsrika distansmöten är flexibla och mångsidiga utrymmen där möbleringen kan anpassas och presentatören eller föreläsaren har större rörelsefrihet. Här är några tips på hur du kan gå till väga.

Konferenslösningar för flexibla rum nyckel till smidig hybridlösning
Konftel har utvecklat flera nya sätt att främja mer flexibla arbetsmiljöer.

Nästan hela kontoret bör nu vara förberett för fler distansmöten i fler rum, för att sammanföra medarbetare och externa parter var de än befinner sig. Vi frågade Konftel, som är specialister på konferenslösningar, hur man hanterar utmaningen att skapa flexibla rum för hybridmöten.

Konftel har utvecklat flera nya lösningar, bland annat ett takmonteringskit för högtalartelefoner och ett ”föreläsningsläge” (Lecture Mode) för trådlösa headset. 

– En framgångsrik strategi för hybridarbete består av flera pusselbitar, men att skapa flexibla och effektiva mötesplatser är nyckeln till en lyckad helhetslösning, säger Konftels CMO Stefan Eriksson.

Optimera ljudet

– Att göra sig hörd är det viktigaste momentet i varje distansmöte eller utbildningssession, så att optimera ljudet är avgörande för framgång, oavsett var i rummet deltagarna befinner sig.

Stefan Eriksson betonar: 

– Kommunikation är avgörande inte bara i traditionella mötesrum utan även i öppna multifunktionsrum. Det kan exempelvis vara ett lunchrum där hybridsamtal med hela personalstyrkan inklusive distanskollegor behöver hållas. Den här typen av rum är enkla att anpassa till olika ändamål genom att möblera om dem.

Nya Konftel 800 Roof Mount Kit tillgodoser en växande efterfrågan på smartare och mer flexibla rumskonfigurationer.

– Ta till exempel Konftels nya Ceiling Mount Kit som gör det möjligt att placera högtalartelefoner i taket, med allt kablage dolt. Denna nyhet är ett alternativ till traditionell bordsplacering som möjliggör betydligt mer flexibel placering av bord och stolar utan att ljudkvaliteten påverkas, oavsett hur många personer som är närvarande.

Lika viktigt är att lösningen skapar ökad frihet för användare särskilt inom undervisning och utbildning, i och med att föreläsaren eller presentatören kan röra sig helt fritt i lokalen. 

Konftels nya stöd för trådlösa headset till modellen Konftel 800 garanterar perfekt ljudupptagning så att distansdeltagarna alltid kan höra allt som sägs, klart och tydligt, även om föreläsaren står vänd mot en whiteboard. Här hittar du mer information om Konftels flexibla rumslösningar.

Ett annat viktigt övervägande är valet mellan en dedikerad rums-PC eller konceptet Bring Your Own Meeting (BYOM).

Konftels nya Lecture Mode ger presentatören total rörelsefrihet via ett kompatibelt trådlöst headset.

BYOM går ut på att användaren tar med sig sin egen välbekanta laptop och startar mötet med valfri app för full flexibilitet. I lösningar med en fast installerad rums-PC finns ofta en styrplatta med all utrustning redan ansluten. Populära alternativ är förkonfigurerade Microsoft Teams Rooms och Zoom Rooms. 

Hybridarbete har kommit för att stanna

Det är tydligt att många företag vill att medarbetarna ska vara på kontoret. Men inte på heltid. Enligt Frost & Sullivans rapport ”Future of Hybrid Work Investment Priorities for the Workplace and Video Conferencing” räknar 73 procent med att en fjärdedel eller mer kommer att arbeta hemifrån några dagar i veckan.

Stefan Eriksson avslutar: 

– Det innebär att många kontor behöver byggas om, för en övergång från enkla utrymmen utan teknik till dynamiska, samarbetsinriktade miljöer. Behovet av möten och mötesrum växer stadigt, något som understryks av att 48 procent av företagen bygger fler mötesutrymmen på sina kontor.

– Hybridarbetets byggstenar börjar komma på plats och flexibla mötesrum står helt klart i centrum.

Prova en Konftel-produkt.

På nytt jobb

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.