Därför bör du ha en företagsförsäkring

Sponsrat av Insplanet Försäkringar i allmänhet är ett rätt tråkigt ämne. Du köper och betalar för något du innerligt hoppas att du aldrig kommer att få användning för. Samtidigt som när/om olyckan skulle vara framme vill du ha ett så bra och heltäckande skydd som möjligt.

Därför bör du ha en företagsförsäkring

Ett vanligt misstag många gör när de tecknar försäkringar i allmänhet är att de tror att en dyrare försäkring är bättre än en billigare försäkring. Så behöver det nödvändigtvis inte vara. Försäkringar är alla mer eller mindre likvärdiga men med mindre avvikelser, som att en bilförsäkring hos ett bolag kan tillägget djurkollision ingå medan hos ett annat bolag är det en tilläggsförsäkring som kostar extra. Titta inte bara på priset utan även på vad som ingår i försäkringen. Detta gör man enkelt med hjälp av en jämförelsetjänst som Insplanet.com 

Är småföretagsförsäkring rätt försäkring för dig och ditt bolag?

Det har blivit vanligare att försäkringsbolagen erbjuder en skräddarsydd försäkringsprodukt för dig som är småföretagare. Denna försäkringstyp passar dig som bedriver mindre bolag och inte har väldigt hög omsättning.

Småföretagsförsäkringen är mycket lik en vanlig företagsförsäkring men mer anpassad för mindre bolag. Det är inte ovanligt att småföretagsförsäkringen har något lägre premie och självrisk för att passa dig som småföretagare bättre.

 

 

Varför ska mitt bolag ha en företagsförsäkring/småföretagsförsäkring?

En företagsförsäkring finns där som ett skydd för dig som egenföretagare vid till exempel ekonomiska förluster som kan bero på brand eller vattenläcka eller någon annan skada.

Det går även att välja tillägg som täcker skador på inventarier och maskiner som tillhör ditt bolag. Företagsförsäkringen innehåller i de flesta fall en ansvarsförsäkring. Vilket allt mer ofta än sällan är ett krav om du ska arbeta som konsult. Ansvarsförsäkringen hjälper dig om ditt företag skulle krävas på skadestånd för kunder, samarbetspartners eller leverantörer.

Småföretagsförsäkringen innefattar även i de flesta fall ansvarsförsäkring, om din verksamhet skulle krävas på skadestånd eller andra krav från kunder, leverantörer eller partners.

Skräddarsy din företagsförsäkring efter ditt bolag

Som vi gått igenom tidigare kan företagsförsäkringen täcka flera olika områden och precis som i en bilförsäkring kan du själv styra över vilka tillägg ditt bolag behöver.

En företagsförsäkring kan man tänka sig som ett försäkringspaket. Där du själv kan välja vilka delar du vill ska ingå.

Försäkringen kan täcka allt från företagets materiella tillgångar till anställda och kunder. Det ska vara lätt att verksamhetsanpassa en företagsförsäkring utefter de specifika risker och behov som är relevanta för just ditt bolag.

Pressa priset på din försäkring genom att jämföra försäkrings alternativ men också exkludera innehåll i försäkringen som inte är relevant för just ditt bolag.

Jämföra företagsförsäkring

Vill du försäkra dig om att du har den mest prisvärda och bästa företagsförsäkringen för just ditt bolag bör du jämföra flera olika försäkringar. Det kan du göra själv genom att ringa runt till flera bolag eller så använder du en jämförelsetjänst som Insplanet.com. Hos Insplanet kan du enkelt jämföra både villkor och pris från flera försäkringsbolag.

När du använder dig av Insplanet får du även kostnadsfri rådgivning av en försäkringsexpert som hjälper dig hela vägen genom ditt köp.

Bloggen

På nytt jobb

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.