Bredband2 hjälper småföretagen säkra upp – utan tekniksnack

Sponsrat av Bredband2 Säkerhetstänk kommer med teknisk mognad. Idag skulle nästan ingen svensk sätta sig i en bil utan säkerhetsbälte, men samtidigt står vi passiva inför de hot våra företags IT-miljöer dagligen utsätts för.
– När digitaliseringen växlar upp hamnar säkerheten på efterkälke. Många företag saknar den kunskap som behövs för att säkra sina digitala miljöer, och här kan vi göra nytta, menar Håkan Bengtsson, Operativ chef på Bredband2.

Bredband2 hjälper småföretagen säkra upp – utan tekniksnack

Attackytorna blir allt fler till följd av det smarta samhällets antågande. Trots det har många organisationer en tillbakalutad inställning till IT-säkerhet. I synnerhet mindre företag. Detta är något som Bredband2 tar fasta på i sin kommande säkerhetssatsning. 

– Vi ser ett behov som behöver fyllas på marknaden. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har gett rekommendationer till små och medelstora företag för vad som är viktigt att tänka på gällande IT-säkerhet. Men ovissheten för hur detta bör göras i praktiken kvarstår. Här vill vi dra vårt strå till stacken, säger Håkan Bengtsson. 

Bredband2 ser ett behov av att erbjuda mindre företag samma trygghet som storföretagens säkerhetslösningar gör idag. Trots att det finns ett flertal leverantörer på marknaden som erbjuder kundunika lösningar med konsultinsatser, finns det ett problem. För små och medelstora företag kan dagens utbud innebära en dyr och snårig historia.

– Vi vill omvandla komplexiteten till något enkelt och prisvärt med kunden i fokus. Istället för att kunden själv ska säkerställa att välja rätt produkter, hålla dem uppdaterade och att på egen hand skapa en IT-policy tar Bredband2 hand om det. Allt från installation till distribution. På så sätt blir det inte längre kundens huvudvärk, utan vår, säger Håkan Bengtsson. 

Idag bör företag räkna med dataintrång och utpressningsförsök. Därför kan det bli kostsamt att inte ha ett strukturerat arbetssätt kring IT-säkerhet.

– Även små och medelstora företag behöver en säker IT-miljö. Lika naturligt som att vi sätter på oss säkerhetsbältet när vi åker bil, ska det vara att ha en säker IT-miljö. Men då måste det vara enkelt. Därför vill vi erbjuda en trygg och prisvärd helhetslösning till kunden, säger Håkan Bengtsson.

Bredband2 erbjuder en gedigen säkerhetsportfölj redan idag, vilken kommer utökas under hösten 2020. 

Läs mer om Bredband2:s säkerhetstjänster.

Platsannonser

Strategi & målstyrning

Inspiration

Ledarskap & styrning

Vårt nyhetsbrev

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Vd-tidningen sparar mina uppgifter.
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.