John Saldin nystar i kopplingen mellan strategi och verksamhet

Bloggare Målstyrning är kopplingen mellan strategin och operativ verksamhet. Så beskriver Canea-konsulten och föreläsaren John Saldin målstyrning. I sin blogg kommer han att skriva om strategi och målstyrning utifrån både de bra och de dåliga exemplen på hur det kan fungera.

John Saldin nystar i kopplingen mellan strategi och verksamhet
Foto: Canea

John Saldin, vem är du?

En nyfiken person som drivs av att utvecklas och lära sig nytt. Har jobbat både i Sverige och internationellt med företagsutveckling och styrning, både operativt och i konsultroller. Är i dag seniorkonsult och föreläsare på CANEA Partner Group och arbetar med strategifrågor som målstyrning, omvärldsbevakning och riskhantering, men även med ledarskap och utvecklingsfrågor. Har även skrivit en bok om strategisk marknadsföring.

Vad är målstyrning för dig?

Målstyrning är kopplingen mellan strategin och operativ verksamhet, det som kopplar samman VAD och HUR i organisationen. Det finns mängder av olika modeller och sätt att jobba med målstyrning. För att det ska fungera behöver det anpassas till den specifika verksamheten och dess förutsättningar. Likaledes är målstyrning en del av ledarskapet i organisationen, inte bara en ”sifferexercis”.

Vad kommer din blogg att handla om?

Kopplingen mellan strategi och verksamhet, och saker som påverkar strategin. Metoder inom målstyrning och exempel, både bra och dåliga på hur målstyrning och strategiimplementation kan fungera. Även omvärld och risk finns med liksom olika aspekter på hur ledarskap påverkar resultatet inom dessa områden.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.