Vd-tidningens utbildnings- och affärsforum

Väx med landets bästa experter

Välkommen till ett unikt utbildningsforum för dig som vd. Ta del av koncentrerad fördjupning i de områden som gör skillnad för affären och företagets utveckling i kombination med nätverkande i Vår Gårds vackra miljöer.

Vd-tidningens utbildnings- och affärsforum

15 maj 2024 08:00 - 21:00
16 maj 2024 08:00 - 16:30
Vår Gård, Saltsjöbaden
Från 34990 kr
Exkl. moms
Boka plats

Efter 100-tals intervjuer med vd:ar har redaktionen på Vd-tidningen nu tagit fram ett nytt exklusivt koncept för kompetensutveckling för vd:ar i medelstora företag. Konceptet bygger på koncentrerad fördjupning i de områden som gör skillnad för affären och företagets utveckling kombinerat med fantastiska möjligheter till att bygga nätverk och skapa nya affärsmöjligheter.

Under två dagar har du möjlighet att delta i detta unika forum som kommer att hållas på Vår Gårds vackra och luftiga miljöer.

Klicka här för att ladda ned PDF med information om innehåll, program och våra experter.

Vd-tidningens utbildnings- och affärsforum innebär:

✓ Du har möjlighet att möta åtta av landets ledande experter.
✓ Du skräddarsyr ditt egna utbildningsprogram.
✓ Du nätverkar med ett 40-talet andra framåtsträvande vd:ar.
✓ Du njuter av mat, dryck, kultur och en avkopplande miljö med hög servicenivå.

Välj fyra av åtta spännande kompetensområden att fördjupa dig inom:

✓ Vässa ditt ledningsgruppsarbete
✓ Smart målstyrning i linje med strategin
✓ Maximera din personliga effektivitet
✓ Slipp energiläckaget – konsten att hantera besvärliga personer och grupper
✓ Skapa en drivande kultur
✓ Kommunikation i svåra lägen
✓ Tillväxtstrategins A och O
✓ Utveckla företagets försäljning

Har du frågor eller önskar få hjälp med din bokning?
Välkommen att kontakta oss på 08-517 955 30 eller event@pausermedia.se

Program dag 1

 • 08:00 - 09:00

  Ankomst och välsmakande frukost

  Malin Eijde Chefredaktör, Vd-tidningen

  Vd-tidningens chefredaktör och utbildningsvärd välkomnar dig till Vård Gård där en gemensam frukost serveras med hembakat bröd från eget bageri.
 • 09:00 - 12:00

  Block 1 – Välj mellan två ämnen

  Under förmiddags-blocket väljer du det spår som intresserar dig mest. Vid kl. 10.30 kommer en kaffepaus att hållas med energirika tilltugg.
 • Spår 1: Vässa ditt ledningsgruppsarbete

  Eva Birgerson Organisationspsykolog, Sandahl Partners

  Ett av de kanske svåraste jobben för en vd är att få ledningsgruppen att fungera på ett riktigt bra sätt. Samtidigt är det ett viktigt arbete, eftersom ledningsgruppen har så stor inverkan på hur framgångsrikt företaget eller verksamheten kan bli. Me ...se mern vad är det som gör att vissa ledningsgrupper fungerar bra och andra inte? Vilka fallgropar finns det och hur ska man få ordning på en grupp som inte går i takt? Ni får ta del av användbara modeller och konkreta råd för att utveckla ledningsgruppen och bli ännu mer framgångsrika.
 • Spår 2: Utveckla företagets försäljning

  Patrik Nordkvist Grundare, Försäljningschefen

  Underpresenterade säljteam är en stor risk för verksamheten. Vikten av att ha en vinnande säljstrategi och hitta nycklarna för att skapa ett framgångsrikt säljteam är skillnaden mellan framgång och misslyckande. Hur bygger man ett starkt säljteam, dä ...se merr medarbetarna jobbar för att lagkamraterna ska lyckas samtidigt som de själva ska lyckas?
 • 12:00 - 13:00

  Tvårätters nätverkslunch

  Njut av en välsmakande lunch med härliga råvaror från närliggande gårdar. Här ges tillfälle att nätverka och dela erfarenheter med andra deltagare.
 • 13:30 - 16:30

  Block 2 – Välj mellan två ämnen

  Under eftermiddags-blocket väljer du det spår som intresserar dig mest. Vid kl. 15.00 kommer en kaffepaus att hållas med energirika tilltugg.
 • Spår 3: Maximal personlig effektivitet

  Petra Brask Effektivitetsexpert

  Att arbeta effektivt handlar om att prioritera rätt. Här få vi ta del av en rad tips hur man göra och lära oss en 5-stegsmodell som bygger på den undersökning Forbes gjort kring 100 toppledares sätt att prioritera. Och lär du dig arbeta smartare komm ...se merer det minska stressen och öka arbetsglädjen.
 • Spår 4: Konsten att hantera besvärliga personer och grupper

  Fredrik Kristoffers Grundare, Nya Ledarskapet

  Har du problem med samarbetet i ledningsgruppen? Är det någon av personerna där som skapar problem eller inte kan samarbeta? Eller har ni problem med personalen där någon ofta är sjuk på måndagar, någon verkar nätt och jämnt klara sina arbetsuppgifte ...se merr och ytterligare någon tisslar och tasslar bakom ryggen på kollegorna och chefen. Vi reder ut hur du kan göra när personer med besvärligt beteende dyker upp i din verksamhet. Du får några praktiska verktyg som kommer göra din vardag enklare.
 • 16:30 - 18:00

  Rekreation

  Här finns det tillfälle för rekreation med exempelvis en promenad, bastu, biljard eller bara egen tid.
 • 18:00 - 19:00

  Kvällsmingel

  Drink med Vd-tidningens alla kursdeltagare, experter och chefredaktör.
 • 19:00 - 21:30

  Trerättersmiddag

  Trerättersmiddag med väl utvalda viner (alkoholfria alternativ finns) och med härliga råvaror från närliggande gårdar. Här bjuds även på underhållning med hemlig gäst på kvällen.

Program dag 2

 • 08:00 - 09:00

  Frukost

  Välsmakande frukost med hembakat bröd från eget bageri.
 • 09:00 - 12:00

  Block 3 – Välj mellan två ämnen

  Under förmiddags-blocket väljer du det spår som intresserar dig mest. Vid kl. 10.30 kommer en kaffepaus att hållas med energirika juicer och tilltugg.
 • Spår 5: Skapa en drivande kultur

  Thomas Dimming Konsult, Wildfire

  Värdet av en stark kultur blir allt tydligare för varje år som går! Både lönsamhet, tillväxt och kundnöjdhet står på spel. Här får du en genomgång av de verktyg du och din ledningsgrupp kan använda för att skapa en positiv och stark kultur. ...se mer
 • Spår 6: Kommunikation i svåra lägen

  Jeanette Fors-Andrée Krishanterare, medietränare och medierådgivare

  Hur undviker du förtroendekriser? Hur ringar du in faran och minimerar skadan? Och hur arbetar du systematiskt och strukturerat under press för att undvika att kriser eskalerar till regelrätta skandaler? Här får du konkreta redskap som vässar din kri ...se mershantering och kommunikation som vd. Förtroende är ditt viktigaste kapital. Du kan inte köpa ett förtroende – du måste förtjäna det. Det tar år att bygga men kan raseras på ett ögonblick. Det är med andra ord något av det sköraste en ledare kan förvalta.
 • 12:00 - 13:30

  Tvårätters nätverkslunch

  Njut av en välsmakande lunch med härliga råvaror från närliggande gårdar. Här ges tillfälle att nätverka med andra deltagare.
 • 13:30 - 16:30

  Block 4 – Välj mellan två ämnen

  Under eftermiddags-blocket väljer du det spår som intresserar dig mest. Vid kl. 15.00 kommer en kaffepaus att hållas med tilltugg, energirika juicer och smoothies.
 • Spår 7: Att förenkla tillväxt

  Johan Grönstedt Vice President, Howwe Technologies

  Utmanande och tuffa tider kräver mer av er som Vd:ar och din ledningsgrupp än någonsin tidigare. I en värld av ständiga och dramatiska förändringar är det endast de som kan fokusera och enas om rätt prioriteringar som kommer att lyckas. Att driva ige ...se mernom dessa prioriteringar genom hela organisationen är avgörande för att säkerställa tillväxt under de kommande åren.

  Denna föreläsning kommer att ge dig exklusiva insikter och verktyg för att förenkla tillväxten och säkerställa långsiktig framgång. Vi kommer att diskutera de tuffa sanningarna och utforska strategier som inte bara underlättar tillväxt, men också skapar ett bestående avtryck inom din organisation.
 • Spår 8: Engagerande och agerbar målstyrning i linje med strategin

  David Holmberg Grundare och vd, The Information Company

  Framgångsrika organisationer har förmågan att sätta fokuserade och agerbara mål som kontinuerligt följs upp. Hur ska man göra för att verkligen lyckas med sin målstyrning och skapa ett agerande i linje med strategin som gör att man når och överträffa ...se merr sina mål?
 • 16:30 - 17:00

  Avslut av dagen och hemfärd

  Dagen avslutas och du tilldelas ett kursintyg innan det är dags för hemfärd från Vår Gård med ny inspiration och verktyg.

Talare

Huvudprogram

Eva Birgerson

Organisationspsykolog, Sandahl Partners
Eva Birgerson är leg. psykolog och verksam som organisationspsykolog på Sandahl Partners sedan mer än 25 år. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med chefer och ledningsgrupper på olika nivåer och i ...se merolika typer av verksamheter, ofta med fokus på att utveckla och använda ledningsgruppen som resurs på bästa möjliga vis.

Patrik Nordkvist

Grundare, Försäljningschefen
Patrik Nordkvist är rådgivare och grundare av försäljningsutvecklingsföretaget Försäljningschefen. Han hjälper dig och ditt team att skapa ökad försäljning och mer förutsägbar tillväxt. Efter över 25 ...se merår som försäljningschef och vd förstår han utmaningarna och vet vad som fungerar och inte. Med stor kunskap i moderna metoder och verktyg, en stor portion uppriktighet och effektiva säljstrukturer har han hittills coachat cirka 300 företag och 10 000 individer till ökad tillväxt. Han har också skrivit boken Säljvanor som innehåller 32 beprövade säljvanor för att lyckas med försäljning.

Petra Brask

Effektivitetsexpert
Petra Brask har föreläst för allt från FN till Coca-Cola. Med en gedigen erfarenhet från olika kulturer och länder som Iran, Storbritannien och Norden kan hon enkelt jämföra och fånga upp intressanta ...se mervinklingar i det internationella landskapet vi lever i idag. Petra var programledare för TV-serien Tidsjakten som gick på SVT hösten 2014 och har bloggat sedan 2009 på ämnet tid. Nyligen gav hon ut två böcker: Vem bestämmer över din tid? – konsten att frigöra tid och energi. (Lava förlag 2017). Koll på tiden – tips för skola, fritid, vänner och sömn. (Lava förlag 2019). Petra Brask är även programledare för den populära podcasten Tidspodden tillsammans med Lena Lid Falkman, forskare på Handelshögskolan. De delar med sig av forskning och tips om tid tillsammans med aktuella gäster.

Fredrik Kristoffers

Grundare, Nya Ledarskapet
Fredrik Kristoffers är grundare av Nya Ledarskapet (The New Leadership). En konsultorganisation på 15 personer som utvecklar ledare, ledningsgrupper och organisationer.

Thomas Dimming

Konsult, Wildfire
Thomas Dimming har varit rådgivare och föreläsare i drygt 20 år inom målstyrning och företagskultur och är idag konsult på kulturbyrån Wildfire.

Jeanette Fors-Andrée

Krishanterare, medietränare och medierådgivare
Jeanette Fors-Andrée, är krishanterare, medietränare och medierådgivare. Hon har arbetat med förtroendekriser och kriskommunikation i 18 år och har en gedigen praktisk erfarenhet av komplexa kriser, m ...se merediala granskningar och medieträning av talespersoner inför de mest kritiska situationerna. Jeanette är också aktuell med boken ”Äg din agenda – Så undviker du förtroendekriser, mediedrev och offentlig skampåle”.

Johan Grönstedt

Vice President, Howwe Technologies
Johan Grönstedt är en auktoritet inom strategigenomförande, med över ett decenniums erfarenhet som managementkonsult och strategichef. I sin kommande bok "Focus on Less to Achieve More" kombinerar han ...se mer den senaste forskningen med en pragmatisk tillämpning. Hans föreläsningar kännetecknas av djupgående insikter och en förmåga att omvandla teori till praktisk handling.

David Holmberg

Grundare och vd, The Information Company
David Holmberg har över 20 års erfarenhet av strategi- och styrningsfrågor. Han har varit rådgivare åt över 90 organisationer inom den privata, offentliga och idéburna sektorn. Idag är David grundar ...se mere och vd på The Information Company.

Malin Eijde

Chefredaktör, Vd-tidningen
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.