5 experttips för bästa Zoom-mötet

Distansledarskap Vill du veta hur man håller i lyckade och smarta Zoom-möten? Ta del av Viktor Gawors, grundare av Visualised, bästa Zoom-tips.

5 experttips för bästa Zoom-mötet
Så här maxar ni zoom-mötet. Foto: Adobe Stock

Viktor Gawor är delägare på Visualised, ledande tjänsteleverantör av Zoom i Norden, och sitter på mycket kunskap om hur maximerar den digitala mötesupplevelsen. Här är hans fem tips för det optimala zoom-mötet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

1. Summera ditt möte

Zooms nya funktion Zoom AI Companion textar allt som sägs i ett videomöte.

– Den analyserar tal och summerar hela mötet. Efteråt ger den dig en detaljerad bild över vad som har diskuterats. Till nästa möte skapar den key takeaways, det vill säga viktiga bullets av allt som har sagts. Det är en ai-baserad kompanjon direkt i ditt videomöte.

Tjänsten är inkluderad i Zooms betalande licens sedan en månad tillbaka.

– Så alla som har ett betalt Zoom-konto kan aktivera det.

2. Använd Zoom-Whiteboarden

Med Zoom-Whiteboarden kan man kollaborera med andra i sin organisation eller de man har videomöte med.

– Det är ett planeringsverktyg. Man kan lägga upp bilder, skapa tabeller, whiteboards, ha omröstningar och hålla i agil projektledning. Funktionen fungerar direkt i videomötet och man kan arbeta på sina projekt innan och efter mötet är slut.

3. Spela in ditt möte med smart recording

När man spelar in mötet genom Smart Recording summerar Zooms ai Companion mötet och delar in det i smarta kapitel.

– Den skapar en kapitelindelning under hela mötets gång. Det är väldigt behändigt när man vill gå tillbaka och titta på sin inspelning eller dela den med andra.

4. Inkludera fler med utökat tillgänglighet

Med Zoom kan man även använda sig av tillgänglighetsstöd – för personer som har språkförbristningar eller inte kan svenska.

– Där har vi ett axplock av funktionaliteter. Man kan exempelvis ha ett Zoom-möte med undertext. Man ställer in vilket språk man talar sedan kan personen i mötet välja vilket språk den vill ha texten översatt till i realtid. Man har även möjlighet till språk och teckentolk direkt i tjänsten.

5. Vidta säkerhetsåtgärder

Genom Zooms end-to-end-kryptering (E2EE) erbjuds användarna en säker kommunikationskanal mellan deltagarna i mötet.

– Säkerheten är A och O i all kommunikation. I ett Zoom möte kan användare som standard välja end-to-end kryptering, säger Viktor och fortsätter:

– End-to-end-kryptering i ett Zoom-möte innebär att bara deltagarna i mötet har tillgång till krypteringen under videomötet. Leverantören av tjänsten eller eventuella mellanhänder har inte tillgång till den krypterade kommunikationen. Detta garanterar en högre nivå av datasäkerhet och skyddar mötets innehåll.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.