Han blir ny vd på Telia i Danmark

På nytt jobb I väntan på att Norlys förvärv av Telias danska verksamhet ska godkännas har Torben Poulsen utsetts till ny vd.

Han blir ny vd på Telia i Danmark
Foto: Norlys

Norlys förvärv av Telia Danmark väntar fortfarande på ett slutgiltigt godkännande av danska konkurrensverket, men nu meddelar Norlys att man redan har hittat en vd för verksamheten och det handlar om en intern rekrytering.

Torben Poulsen är i dag vd på Norlys Fibernet som driver Danmarks största fibernätverk. Han kommer att tillträda sin nya tjänst i samband med att affären slutförs, vilket väntas ske senast i mars.

– Jag ser fram emot att arbeta med 800 nya kollegor för att göra Norlys-kulturen ännu starkare. Telia Danmark har visat att de kan skapa en framgångsrik mobilverksamhet med kunden i centrum, skriver Torben Pulsen på LinkedIn och fortsätter:

– Framför oss har vi nu uppgiften att tillsammans lyckas både med att upprätthålla drivkraften i verksamheten och att separera Telia Danmark från Telia Group för att skapa ett fristående bolag när affären är klar efter godkännande och avslut, förväntat under första kvartalet i år.

Äger 50 procent av största mobilnätet

Det var i september i fjol som Norlys och Telia Company kom överens om försäljningen av den danska mobilverksamheten. Telia Danmark har omkring 1,9 miljoner kunder och äger 50 procent av Danmarks största mobilnät.

– Det viktigaste fokuset de kommande åren blir att koppla loss Telia Danmark från Telia Company och integrera verksamheten med Norlys. Det krävs en toppchef som både har kännedom om Norlys-koncernen och har erfarenhet av att driva en komplex integrationsprocess inom Norlys, och här är Torben den helt rätte, säger Claus Flyger Pejstrup, som är koncerndirektör i Norlys med ansvar för slutkundverksamheten.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.