nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Ta kontroll över ditt kontrollbehov

Har du som vd svårt att släppa taget och lita på dina medarbetares arbetsinsatser?
Är du inblandad i det mesta, från att dra upp företagsstrategier till att lösa konflikter mellan medarbetare? Då kan det vara hög tid att backa.

Kontrollbehov

Är det kanske så att du insisterar på att bli cc:ad i e-posten, så att du vet exakt vad som pågår runtomkring dig? Är du ofta missnöjd med arbetsinsatser i din omgivning och övertygad om att resultatet skulle bli betydligt bättre om dina medarbetare arbetade och tänkte mer som du? Då är det hög tid att ta kontroll över kontrollbehovet, eftersom det på sikt skapar en atmosfär av misstro och blockerar dina medarbetares utvecklingspotential och därmed påverkar ditt resultat.

Så släpper du kontrollen:

1. Prioritera. Vad är viktigt och vad är inte viktigt? Vilket arbete, vilka beslut är så viktiga att det är avgörande att du är inblandad? Överdrivet kontrollbehov gör att du ständigt dräneras på energi och saknar fokus där det verkligen behövs.

2. Prata med dina chefer och medarbetare. Informera dem om dina prioriteringar och på vilka punkter du tycker det är viktigt att de konsulterar dig. Var tydlig med de saker du vill bli uppdaterad om och hur ofta du vill ha dess uppdateringar, samt hur detaljerad information du behöver.

3. Backa. Det avgörande testet på gott ledarskap är hur väl medarbetarna klarar sina arbetsuppgifter när du inte är där. Är du orolig, fråga någon du litar på hur det går, istället för att vanka fram och tillbaka och utstråla osäkerhet eller missnöje.

4. Bygg förtroende. Eftersom dina medarbetare är ovana vid att du backat, kan det hända att de kommer till dig i alla fall och söker bekräftelse eller godkännande. Visa att du litar på dina chefer och medarbetare, var tydlig med att du litar på deras bedömningar och beslutsförmåga. Gå inte in och ändra beslut, eller nagelfar och ifrågasätt detaljerna. Om arbetet av någon anledning inte löper på enligt plan, var noga med att inte överreagera. De flesta misstag – oavsett svårighetsgrad – går att korrigera.

5. Känn dina medarbetares begränsningar, backa inte in i väggen. Alla klarar inte av fria tyglar, det är din uppgift att känna av vilka som klarar av ditt förtroende och vilka du behöver ge mer stöd och ha tätare kontakter med. När du tar mer kontroll är det viktigt att alltid förklara varför du är mer involverad än vanligt.

Källa: Harvard Business Review

Fler nyheter

Hög arbetsbelastning stressar cheferna 

En ny undersökning visar att nära två av tre svenska chefer upplever arbetsrelaterad stress flera gånger i veckan – minst. Majoriteten anser inte heller att deras arbetsgivare gör något för att motverka stress och för var fjärde chef har stressen varit så påtaglig att man sökt sig till en annan arbetsplats.

Vd-brevet vanligast vid ID-kapningar

En ny undersökning visar att 45 procent av svenska företag med upp till 250 anställda har drabbats av eller utsatts för ett försök till en ID-kapning och hela 30 procent under det senaste året. Vd-brevet är det vanligaste sättet.

300 anmälda till Vd-dagen

En verklig rivstart. Intresset för Vd-tidningens nya konferens Vd-dagen som hålls på Grand Hotel den 1 oktober är mycket stort. Hittills har 300 personer anmält sitt deltagande. Det är nästan en fördubbling jämfört med förra året då konferensen hölls för första gången.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här