nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Adobe Stock

Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare

Varje år röstar Sveriges studenter fram sina drömarbetsgivare i landets största och mest omfattande karriärundersökning, Företagsbarometern. Rankingen 2019 toppas överlägset av Google. Svenska innovativa bolag som Spotify och Volvo Cars klättrar på listan.

I år har över 25 000 studenter svarat på frågan om vilka arbetsgivare de helst vill arbeta för, och vilka förväntningar och inte minst preferenser de har i sitt val av framtida arbetsplats.

En av de mest uppseendeväckande trenderna år 2019 är att den högst prioriterade faktorn vid val av arbetsgivare är hög inkomst, något som kan tyda på att studenterna precis som för ett par år seden söker sig till trygghet före självförverkligande faktorer såsom ett högre syfte.

Läs mer: De är Sveriges bästa arbetsgivare 2018

Universum som genomför undersökningen ser även tydliga skillnader mellan generation Z och generation Y, så kallade Millennials. Generation Z förväntar sig högre ingångslön än Generation Y och de ser sig även som framtidens chefer. Detta ställer nya krav på arbetsgivares tillvägagångssätt i arbetet med att attrahera de vassaste talangerna. Till exempel blir träffsäkra rekryteringar allt viktigare på en konkurrensutsatt arbetsmarknad där talangerna inser sitt stigande värde.

Läs mer: De blev Årets Employer Branding-företag

– Vi ser tydligt i årets undersökning att Generation Z rankar faktorer som har med framgång att göra högst. Lön har legat i toppen under en längre tid, men i år ser vi framförallt att gapet mellan generationerna ökar och att Generation Z värderar faktorer som företagens framgång såväl som ledarskapsmöjligheter, medan Generation Y istället värderar trygghet och arbetsmiljö högt, säger Universums vd Claes Peyron, Universum Norden.

Topp-3: Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare 2019:

Ekonomi:

1. Google

2. Spotify

3. IKEA

Högskoleingenjör:

1. Volvo Cars

2. Skanska

3. IKEA

Civilingenjör:

1. Google

2. Volvo Cars

3. Spotify

Data/IT:

1. Google

2. Spotify

3. Microsoft

Juridik:

1. Mannheimer Swartling

2. Åklagarmyndigheten

3. Utrikesdepartementet

Fastighetsmäklare:

1. Fastighetsbyrån

2. Svensk Fastighetsförmedling

3. SkandiaMäklarna

Fler nyheter

Konsten att hantera nödvändiga konflikter

Konflikter är något som är nödvändigt och ett naturligt tillstånd för att en verksamhet ska utvecklas. Konsten är att hantera kraften i dem på rätt sätt och ha kontroll innan konflikten tar över och blir skadlig. Det menar konfliktexpert Tamara Maskovic på Medlingscentrum.

5 tips för att minska generationsgapet

Många företag gör en miss i sitt mångfaldsarbete genom att glömma bort åldern. Men när andelen äldre och yngre nu ökar i samhället ställer det allt högre krav på företagen att få generationerna att arbeta effektivt tillsammans. Molntjänstföretaget Citrix ger därför fem tips på hur det kan göras.

Hur betalar man för engagemang?

Krönika

Hur viktig är lönen för att motivera medarbetare? Vad är egentligen belöningarna för arbete? Dessa frågor har studerats i många år runtomkring i världen. I den spännande nya svenska boken ”Lön och motivation” (Liber förlag), av löneexperterna AnnCharlotte Bretan och Johan Tesslin, utvidgas begreppet belöning till att handla om ledares investeringar av pengar, tid och […]

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här