nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Sverige bör minska regelbördan för företag

För att förbättra företagsklimatet i Sverige bör regeringen minska regelbördan för företag. Det menar Världsbanken i en rapport som sajten Nya affärer tagit del av.

Sverige rankas på 61:a plats när det gäller hur lätt det är att starta företag. Bland annat är kostnaderna för att starta företag ganska höga här, exempelvis när det gäller minimikapitalkravet.

Skatteadministrationen för företag i Sverige får å andra sidan bra betyg, eftersom det tar mycket mindre tid att fylla i och administrera skatterna för de svenska företagen än för snittet i OECD.

Etiketter:

Fler nyheter

Fokus på värderingar kan vara läpparnas bekännelse

En ny undersökning visar att trots att majoriteten av cheferna i olika organisationer anger att värderingar är grunden i verksamhetskulturen och en av de viktigaste faktorerna när de anställer och vidareutvecklar medarbetarna hanteras oftast arbetet utan strukturerade processer eller objektiv hantering. Arbetet sker istället baserat på magkänsla, med få inslag av fakta.

Akta dig för chefer som skriker åt sina barn

Krönika

Brukar du notera hur människor behandlar, pratar med eller pratar om, sina barn? Det kan vara en god indikation på med vilket anslag de också bemöter, eller kommer att bemöta, sina medarbetare. Föräldraskap är intimt förknippat med ledarskap. Föräldraskap ÄR i många dimensioner ledarskap. Skillnaden ligger kanske i att i föräldraskapet lägger man oftare bort […]

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här