nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Adobe Stock

Suddig gräns mellan jobb och fritid skapar sömnproblem

Så många som var fjärde anställt kvinna, 26 procent, har problem med att sova. Motsvarande siffra för män med sömnbesvär är 16 procent, visar en kartläggning av hälsan hos nära 30 000 anställda på arbetsplatser i Sverige.

– Att sova för lite påverkar prestationsförmågan och kan i förlängningen leda till utmattning. Därför måste både medarbetaren och arbetsgivaren skapa utrymme för återhämtning för att förebygga allvarliga problem, säger Sofia Åström Paulsson, chefsläkare på Avonova, som genomfört undersökningen.

Läs mer: Fem situationer som gör att du inte kan släppa jobbet

På uppdrag av arbetsgivare runt om i Sverige har Avonova ställt frågor till medarbetare om deras hälsa. Nästan var femte anställd, 18 procent, svarar att de ofta eller mycket ofta lider av sömnbesvär. Bara 31 procent uppger att de aldrig har besvär att sova.

– När gränserna mellan jobb och fritid blir otydliga har många svårt att få till den där viktiga balansen i livet. Arbetsgivare tjänar på att uppmuntra sina medarbetare att gå hem i tid och så långt som möjligt undvika att kontakta dem utanför arbetstid, menar Sofia Åström Paulsson.

Läs mer: Otydliga krav gör medarbetarna sjuka

35 procent av männen uppger att de aldrig har svårt att sova, jämfört med 22 procent av kvinnorna.

– Allt tyder på att yrkesverksamma kvinnor är extra utsatta för sömnproblem, eftersom de ofta drar ett tungt lass även utanför jobbet. När vardagen är stressig blir återhämtning i form av vila, motion och socialt umgänge ännu viktigare, säger Sofia Åström Paulsson.

Kommentarer

2 reaktioner till “Suddig gräns mellan jobb och fritid skapar sömnproblem”

  1. ”Så många som var fjärde anställt kvinna, 26 procent, har problem med att sova. Motsvarande siffra för män med sömnbesvär är 26 procent… ” -Textformuleringen antyder att det skulle vara en stor skillnad medan siffrorna är lika 26%-26%.

    1. Lars Westerlund skriver:

      Tack för det Torbjörn 16 procent ska det vara för männen!

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Missförstå mig fel!

Krönika

Tänk dig att du är på språng och du försöker att svara på en kollegas mejl. Du är kortfattad och rak. Inte alls otrevlig. Ändå blir mottagaren upprörd. ”Varför är du arg?” Du sitter sedan med din ledningsgrupp på ett månadsmöte och är helt säker på att ni kommit överens om vem som gör vad. Men en månad senare upptäcker du att ingenting har gjorts. Känner du igen dig?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här