nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Småföretagare jobbar mer är 40 timmar i veckan

Varannan småföretagare arbetar mer än 40 timmar i veckan. Det visar en färsk undersökning från Visma.

I Sverige finns omkring en miljon företag och 96 procent av dessa är småföretag, och dessa arbetar mycket. Undersökningen visar att 49 procent lägger ner mer än 40 timmar på arbetet per vecka. Och 19 procent har arbetsveckor på 50 timmar eller långt mer.

– Småföretagare brinner för sin verksamhet, kunder och leverantörer, och det gör att väldigt många jobbar väldigt mycket. De har dessutom ofta inga anställda att delegera till, säger Boo Gunnarson, företagarsexpert på Visma.

Svaren fördelade sig enligt följande:
Max 20 timmar (23,4 procent)
21-25 timmar (7,7 procent)
26-30 timmar (4,4 procent)
31-35 timmar (3,4 procent)
36-40 timmar (12,5 procent)
41-45 timmar (13,4 procent)
46-50 timmar (16,2 procent)
51-55 timmar (7,1 procent)
56-60 timmar (5,7 procent)
Mer än 60 timmar (6,3 procent)

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

300 anmälda till Vd-dagen

En verklig rivstart. Intresset för Vd-tidningens nya konferens Vd-dagen som hålls på Grand Hotel den 1 oktober är mycket stort. Hittills har 300 personer anmält sitt deltagande. Det är nästan en fördubbling jämfört med förra året då konferensen hölls för första gången.

Hur viktiga är psykologiska kontrakt?

I relationen mellan arbetsgivare och anställda skapas psykologiska kontrakt som ett oskrivet komplement till det formella anställningskontraktet. Genom att förstå betydelsen av psykologiska kontrakt kan arbetsgivare utveckla ett medvetet och strategiskt relationsinriktat ledarskap. 

Expertens 7 råd om förändringsledning

Småprat skapar förtroende

Globalisering, digitalisering, ökad konkurrens. Dagens ledare har att manövrera i ett landskap som präglas av ständiga förändringar.
– Nu har det blivit ännu viktigare med ett personligt ledarskap som präglas av förtroende och tydlighet, säger Gunnar Ekman, ekonomie doktor och före detta polis som numera utbildar och föreläser om ledarskap och förändringsarbete.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här