nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Så lyckas du med förändringen

Sida 3

Tröga processer

Förändringsarbete tar alltid längre än vad som går att beräkna, det verkar vara en oskriven lag. Förklaringen ligger till stor del i att attityder och värderingar, grundbultarna i en förändring, är så svåra att ändra på. Ofta krockar den tröga mänskliga mjukvaran med företagsledningens önskemål om snabba, radikala och omfattande åtgärder. Huvudskälet till att förändringar misslyckas är att ledningen inte lyckas skapa en acceptans, i vissa fall har ledningen till och med undervärderat den obalans och osäkerhet som förändringen skapar hos medarbetarna.

Acceptans och transformation sker till största del i dialog. Det som sägs och det som görs måste hänga ihop. Vd:ns självinsikt, öppenhet, och kommunikationsförmåga blir avgörande.

I nästa nummer av Vd-tidningen, nummer 5, får du två konkreta övningar att använda i förändringsarbetet. 

Fler nyheter

Vd-brevet vanligast vid ID-kapningar

En ny undersökning visar att 45 procent av svenska företag med upp till 250 anställda har drabbats av eller utsatts för ett försök till en ID-kapning och hela 30 procent under det senaste året. Vd-brevet är det vanligaste sättet.

300 anmälda till Vd-dagen

En verklig rivstart. Intresset för Vd-tidningens nya konferens Vd-dagen som hålls på Grand Hotel den 1 oktober är mycket stort. Hittills har 300 personer anmält sitt deltagande. Det är nästan en fördubbling jämfört med förra året då konferensen hölls för första gången.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här