nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Så blir du en ledare i världsklass

Vd:s attityd och förhållningssätt har stor betydelse för resultatet. Enligt utblidningsföretaget Positively Group i Malmö har de ledare vars team presenterar de bästa resultaten några gemensamma tankemönster.

5 tankemönster som 90 % av de bästa ledarna har och som de andra saknar:

1. De söker möjligheter att påverka och göra skillnad och ser detta som kärnan i sitt jobb, i motsats till att till exempel nå vinstmål.

2. De fokuserar långsiktigt på att uppnå sådant de kan känna stolthet över.

3. De är mycket empatiska och autentiska i sina förhållanden till andra människor.

4. De har stor känslomässig mognad och stark impulskontroll.

5. De känner att ansvar ska ligga där det finns kapacitet. Deras uppgift är framför allt att fördela och utkräva ansvar, inte att själva utöva det.

Taggar:

Fler nyheter

Hur får man det roligare på jobbet?

Den 22 september kommer Ami Hemviken, som utsågs till Årets Talare 2017, ut med med sin debutbok "Le! Det är inte tanken som räknas." Boken handlar om hur man med större medvetenhet och små förändringar av sitt sätt att agera kan få det roligare på jobbet - samtidigt som man bidrar till en mer kreativ och framgångsrik arbetsplats.

Handelns bästa företag korade

Under eventet Retail Awards delade Svensk Handel och branschtidningen Market ut tolv priser. Det nya priset Årets Arbetsgivare gick till Synoptik och utmärkelsen Årets Ledare tilldelades Synsams vd Håkan Lundstedt.

3 tips på fokuserat arbete hemifrån

I en artikel i Harvard Business Review tar time management-coachen Elizabeth Grace Saunders upp frågan om hur man håller sig fokuserad när man arbetar hemifrån. Hon har sett att de personer som är mest fokuserade och effektiva när de arbetar hemifrån är de som kan sätter tydliga gränser så att de kan få jobbet gjort.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här