nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Så blir du en ledare i världsklass

Vd:s attityd och förhållningssätt har stor betydelse för resultatet. Enligt utblidningsföretaget Positively Group i Malmö har de ledare vars team presenterar de bästa resultaten några gemensamma tankemönster.

5 tankemönster som 90 % av de bästa ledarna har och som de andra saknar:

1. De söker möjligheter att påverka och göra skillnad och ser detta som kärnan i sitt jobb, i motsats till att till exempel nå vinstmål.

2. De fokuserar långsiktigt på att uppnå sådant de kan känna stolthet över.

3. De är mycket empatiska och autentiska i sina förhållanden till andra människor.

4. De har stor känslomässig mognad och stark impulskontroll.

5. De känner att ansvar ska ligga där det finns kapacitet. Deras uppgift är framför allt att fördela och utkräva ansvar, inte att själva utöva det.

Taggar:

Fler nyheter

Världens 25 bästa företag

Etta på världsrankingen över de organisationer som lyckats bäst med att vara ett "Great Place to Work" blev tre företag från USA. Etta kom Salesforce, tvåa blev Hilton och trea Mars.

Kunskap viktigt för dagens vd:ar

Hur har vd-rollen förändrats de senaste 45 åren? Detta ämne har två studenter vid Högskolan Skövde gjort en djupdykning i. Deras slutsats är att kunskapsrollen är något som man inte talade om då men som dagens vd:ar lägger stor vikt vid.

Framtidens ledare behöver spelsinne

Predrag Petrovic, hjärnforskare vid Karolinska Institutet, har under många år studerat hur hjärnan fungerar hos toppspelare i fotboll. Han menar att det är liknande egenskaper som man kan finna hos bra ledare inom näringslivet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här