nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

maneter
Ta ordet jellyfish – manet på engelska – för att uppmärksamma när mötet glider iväg från agendan. FOTO: Shutterstock

Rätt sätt att avbryta på möten

Alla har varit med om det. Ni har möte och en rad viktiga frågor ni måste hinna diskutera. Då glider någon iväg från ämnet och slutar aldrig att prata. Så här gör du som vd för att ta er tillbaka till det väsentliga.

Långprataren som tar upp något helt annat än ämnet stjäl inte bara tid utan hela gruppen blir irriterad tills någon, ofta alldeles för sent, säger ”Det var intressant, men nu måste vi fortsätta prata om det vi skulle diskutera”.
En metod som är både trevligare och mer effektiv kallas i USA för ”jellyfish” – alltså manet. Ordet är valt för att det är ett djur utan hjärna som flutit med strömmarna i miljoner år och det används för att möten inte ska flyta förbi på samma sätt.

Ökar medvetenheten

Metoden går ut på att börja era mötet med att berätta om Jellyfish-regeln: Om någon känner att diskussionen glider iväg åt fel håll eller på fel detaljnivå, så kan och ska personen säga något i stil med ”Nu har vi nog ett jellyfish-moment”, ”Jag tyckte just att jag såg en jellyfish (eller manet om ni vill prata svenska) simma förbi” eller helt enkelt ”Jellyfish”.
Då kan någon fylla i att ”Ja, det där är nog bättre att ta utanför mötet, nu går vi vidare med det vi behöver diskutera”.
Naturligtvis behöver ni inte använda ordet jellyfish, även om det fungerar också för svenskar. Poängen är att presentera regeln och att ha ett enkelt men lite udda ord som vem som helst kan använda för att bryta av sidospåren.
När mötesdeltagarna vet att metoden kommer att användas blir de också med medvetna och tänker på att hålla sig till ämnet.
Det finns till och med långpratare på villovägar som själva insett vad de gör och sagt ”jellyfish”.

Källa: Harvard Business Review

Taggar:

Fler nyheter

Framtidens kvinnliga ledare 2019 korad

När chefsorganisationen Ledarna rankar landets främsta 75 chefer som är kvinnor upp till 35 år hamnar Stina Andersson, som nyligen tog en nyskapad nyckelroll i koncernen Axel Johnsson som Chief Operating Officer, högst upp på listan. Hennes långsiktiga målsättning är att bli vd för ett stort företag.

Jobbrelaterad stress ett stort arbetsmiljöproblem

En ny undersökning visar att över hälften av svenskarna upplever stress på jobbet varje vecka, och en av fem gör det dagligen. Undersökningen visar också att dubbelt så många kvinnor som män har varit sjukskrivna på grund av stress de senaste tre åren och att många företag misslyckas i det förebyggande arbetet med att motverka stress.

Konsten att hitta rätt i apparnas värld

Det gäller att hitta brytpunkten mellan artificiell intelligens som ger superkrafter och en nästan oändlig kapacitet med det vi människor har och som maskiner saknar: visioner, känslor, värderingar och viljan att bidra.

Helhetstänk viktigt vid vd:s löneförhandling

Enligt statistik från Svenskt Näringsliv låg medianlönen för en svensk vd 2017 på 76 000 kronor i månaden. Men när en blivande vd ska förhandla om lönen gäller det att väga in mycket mer än kronor och ören.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här