nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Plocka fram självsäkerheten när du behöver den

Självförtroende spelar roll, inte minst för dig som vd. Här är sju knep att ta till när du känner att självsäkerheten brister just som du verkligen skulle behöva den.

1. Kom ihåg dina styrkor

Påminn dig om varför just du är bäst lämpad för den uppgift som ska göras, eller tänk på någon gång när du lyckades styra upp en riktigt knivig situation. Fokusera på allt du åstadkommit, inte på det du inte gjort.

2. Stoppa negativa tankar

Lägg märke till om du säger till dig själv att du inte duger och borde ge upp. Var snäll mot dig själv. Byt ut några av tankarna mot positiva affirmationer – ”Jag är en fantastisk vd och jag klarar det här”.

3. Kolla kroppsspråket

Agera säkert – sträck på dig, dra bak axlarna och se den du möter i ögonen.

4. Kom som ditt bästa jag

Se till att hinna förbereda dig så att du vet vad du ska säga. Läs på så att du är insatt i det ni ska diskutera.

5. Var aktiv

I stället för att smälta ihop med tapeten: Engagera dig i diskussionerna, nicka och häng med. Kom med några tänkvärda bidrag som för samtalet framåt.

6. Håll perspektivet

Det är inte hela världen att inte vara perfekt. Misstag du gör i dag har troligen glömts imorgon.

7. Tänk på någon du beundrar

Tänk på någon du respekterar och gillar. Vad skulle den personen göra och säga i det här läget? Skulle hen dra täcket över huvudet eller göra något helt annat?

Låt inte bristande självförtroende stoppa dig. Faktum är att det är genom att göra något fastän det känns motigt som du bygger upp vetskapen: ”Jag klarar det här”.

Yes, you can.

 

Källa: Business Insider UK

Taggar:

Fler nyheter

Så upptäcker du en psykopat

De är charmiga, specialister på retorik och experter på att manipulera. De lovar guld och gröna skogar men skapar psykosocialt lidande och ekonomiskt svinn i mångmiljardklassen. Här är tipsen för att upptäcka en psykopat.

Nu startar Vd-tidningen Premium

Artiklar

Vd-tidningen satsar allt mer på att bli digital. Idag startar vi därför vår premium-tjänst. Under Vd-tidningen Premium kommer våra prenumeranter få exklusiv tillgång till fördjupade nyheter och en digital kunskapsbank på vår sajt, förutom själva magasinet.

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här