nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Så blev medarbetarna drivande i förändringsresan

Det här är en annons

Att ställa om sin verksamhet innebär alltid stora förändringar – en verklighet många företag står inför. En av de stora utmaningarna i och med detta handlar om medarbetarna och hur man ska göra för att få med sig dem på resan. På DigitalRoute lyckades man få medarbetarna att bli själva motorn som drev förändringen framåt. Så här gick det till.

Så skapar du och leder framtidens företag

Det här är en annons

För att hänga med när världen förändras måste också företagen förändra sitt sätt att tänka och agera. Alla framgångsrika entreprenörer och ledare använder sig av samma teknik i någon form – självdisruption – att förändra en marknad eller ett system för alltid!

När är rätt tillfälle att outsourca ekonomiarbetet?

Det här är en annons

Många ekonomichefer har insett fördelarna med att lägga ut hela eller delar av ekonomifunktionen externt, men har ännu inte tagit steget från inhouse till outsourcing. Det finns tillfällen som kan skynda på beslutet och där outsourcing är både den smartaste och snabbaste lösningen.

Lönar det sig att outsourca ekonomiavdelningen?

Det här är en annons

Allt fler ekonomichefer överväger att lägga ut hela eller delar av ekonomiarbetet och lönehanteringen. Funderingarna och frågorna kring outsourcing brukar vara många, inte minst vad gäller kostnaderna. Anders Fryxell, VD på Azets, som levererar outsourcingtjänster inom ekonomi och lön, svarar här på fem frågor gällande outsourcing av ekonomiarbetet.  

Unik medlemsservice: Externt bollplank som hjälper dig att navigera rätt

Det här är en annons

I våras sjösatte akademikerförbundet Jusek ett koncept där medlemmar som är chefer kostnadsfritt kan boka ett enskilt samtal med en chefsrådgivare.
– Det har varit ett stort intresse för tjänsten som ger tillgång till ett externt bollplank och en second opinion kring olika frågor som berör verksamheten, berättar Erik Fors Andrée, vd på företaget Cruited som Jusek anlitat för rådgivningen.