nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Nytt bokprojekt ska frigöra potentialen i team

Den 14 februari startades en crowfundingkampanj för bokprojektet “The Book of Collaboration”. Bakom projektet som syftar till att få fler anställda enagerade på sina arbetsplatser står en trio med kopplingar till affärsskolan Hyper Island.

Anna Gullstrand

Enligt Gallup är endast 14 procent av alla anställda engagerade på sina arbetsplatser i Sverige.

– Vi vill förlösa potentialen i team och individer. Vi vet att energi, kraft och kreativitet går förlorad idag, på grund av traditionella sätt att leda och bedriva organisationer på. Det vill vi förändra! säger Åsa Silfverberg, medgrundare.

Rörelsen The Book of Collaboration kommer bland annat att ge ut mini-böcker på olika aktuella teman, som exempelvis neuroledarskap, teamutveckling, facilitering och självledarskap.Tanken är att självständiga team runt om i världen ska kunna arbeta med olika miniböcker i serien. Diskussioner förs även kring både en konferens och en podcast. 

Fram till idag är över 500 personer från 40 olika länder engagerade i rörelsen, genom grupper på Facebook och i fysiska möten och workshops. De är förenade av tron på att vi människor kan skapa en lyckligare och mer hållbar värld, för oss själva och kommande generationer.

– När man ska ge ut en serie böcker om teamwork, samarbete och samskapande, så ska så klart processen i sig vara kollaborativ. Vi vill visa möjligheterna med samarbete i nätverk som förenas av passion! säger Anna Gullstrand, medgrundare.

För att starta rörelsen samlar man in pengar från de som tror på projektet genom en crowdfundingkampanj på plattformen Kickstarter. Målet är att täcka startkostnader relaterade till samarbete, publicering, layout och distribution.

Grundarna till projektet har alla en koppling till Hyper Island, som är uppmärksammad för dess nytänkande metodik. Åsa Silfverberg och Roger Sjögren har i tjugo års tid arbetat med skolans metodik och lärandeupplevelser, samt dess globalisering, medan Anna Gullstrand tog examen från skolans program Digital Media Creative 2005. 

Taggar:

Fler nyheter

4 vanliga metoder för att komma åt dina konton

En ny Sifo-undersökning beställd av mjukvaruföretaget Tieto visar att hälften av svenskarna aldrig byter lösenord och att sju av tio använder samma lösenord till flera internettjänster. Det gör dem till enkla mål för hackare som vill komma åt deras konton och kortuppgifter.

Ny bok om cirkulärt ledarskap

Frida Lundh, rådgivare på konsultbolaget Curamando, har skrivit boken ”Cirkulärt ledarskap” en bok för den som vill jobba smartare - inte mer. Den handlar om hållbar, framgångsrik förändringsledning – hur man får saker att hända utan att köra slut på sig själv.

Slarv med säkerheten för USB-enheter

Det är dåligt ställt med svenskarnas vanor för att skydda sina USB-enheter visar en undersökning beställd av it-företaget Kingston Digital. Hälften av alla yrkesverksamma har inga säkerhetsåtgärder för att skydda dessa – något som kan stå företag dyrt.

Ny bok om Management Innovation

Managementkonsulten Knut Fahlén är aktuell med den nya boken ”Dynamic Management Strategy”. I den lyfter han upp hur företag kan bli mer agila och bättre anpassade till dagens snabbrörliga verklighet. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här