nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Nytt bokprojekt ska frigöra potentialen i team

Den 14 februari startades en crowfundingkampanj för bokprojektet “The Book of Collaboration”. Bakom projektet som syftar till att få fler anställda enagerade på sina arbetsplatser står en trio med kopplingar till affärsskolan Hyper Island.

Anna Gullstrand

Enligt Gallup är endast 14 procent av alla anställda engagerade på sina arbetsplatser i Sverige.

– Vi vill förlösa potentialen i team och individer. Vi vet att energi, kraft och kreativitet går förlorad idag, på grund av traditionella sätt att leda och bedriva organisationer på. Det vill vi förändra! säger Åsa Silfverberg, medgrundare.

Rörelsen The Book of Collaboration kommer bland annat att ge ut mini-böcker på olika aktuella teman, som exempelvis neuroledarskap, teamutveckling, facilitering och självledarskap.Tanken är att självständiga team runt om i världen ska kunna arbeta med olika miniböcker i serien. Diskussioner förs även kring både en konferens och en podcast. 

Fram till idag är över 500 personer från 40 olika länder engagerade i rörelsen, genom grupper på Facebook och i fysiska möten och workshops. De är förenade av tron på att vi människor kan skapa en lyckligare och mer hållbar värld, för oss själva och kommande generationer.

– När man ska ge ut en serie böcker om teamwork, samarbete och samskapande, så ska så klart processen i sig vara kollaborativ. Vi vill visa möjligheterna med samarbete i nätverk som förenas av passion! säger Anna Gullstrand, medgrundare.

För att starta rörelsen samlar man in pengar från de som tror på projektet genom en crowdfundingkampanj på plattformen Kickstarter. Målet är att täcka startkostnader relaterade till samarbete, publicering, layout och distribution.

Grundarna till projektet har alla en koppling till Hyper Island, som är uppmärksammad för dess nytänkande metodik. Åsa Silfverberg och Roger Sjögren har i tjugo års tid arbetat med skolans metodik och lärandeupplevelser, samt dess globalisering, medan Anna Gullstrand tog examen från skolans program Digital Media Creative 2005. 

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Så upptäcker du en psykopat

De är charmiga, specialister på retorik och experter på att manipulera. De lovar guld och gröna skogar men skapar psykosocialt lidande och ekonomiskt svinn i mångmiljardklassen. Här är tipsen för att upptäcka en psykopat.

Nu startar Vd-tidningen Premium

Artiklar

Vd-tidningen satsar allt mer på att bli digital. Idag startar vi därför vår premium-tjänst. Under Vd-tidningen Premium kommer våra prenumeranter få exklusiv tillgång till fördjupade nyheter och en digital kunskapsbank på vår sajt, förutom själva magasinet.

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här