nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Nu är guiden här som lotsar små företag till Iso 9001

För ett år sedan kom den uppdaterade Iso 9001-standarden ut. Nu finns också handboken för små och medelstora företag ute på svenska.

ISO 9001 för små och medelstora företagIso 9001 är inte bara till för stora företag och organisationer. Även om den kommer efter storföretagsstandarden så finns nu den uppdaterade handboken Iso 9001 för små och medelstora företag ute.

Den följer Iso 9001:2015 och skiljer sig från tidigare utgåvor, inte bara vad gäller dispositionen, utan också i innehållet.

Bland annat betonas hantering av risker och möjligheter mycket tydligare. Boken hjälper också till att utforma ledningssystem som har kundorientering, resultat och förbättring i fokus. Jämfört med standarden är den mer lättläst och innehåller fler exempel.

Boken är skriven av världsledande experter inom kvalitetsområdet och erbjuder en konkret vägledning oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren inom kvalitetsområdet.

Boken går att beställa från Sis. Klicka här för att komma till boksidan.

 

Fler nyheter

Träning i dialog skapar driftiga arbetsteam

Forskaren Tomas Jungert vid Lunds universitet visar i en studie att övningar i dialog och i att ge återkoppling skapar driftiga och trygga arbetsteam. Arbetsgrupper som tränades i detta upplevde en ökad inre drivkraft och de trivdes bättre på jobbet än grupper som inte fick samma träning.

Skanska ”Årets mångfaldssmarta företag”

Föreningen MINE, som arbetar tillsammans med näringslivet för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet, har tilldelat Skanska utmärkelsen Årets mångfaldssmarta företag/organisationen. Motiveringen är att Skanska under de senaste åren lyckats utmärka sig som en förebild - inte enbart i den egna branschen och i Sverige, utan även globalt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här