nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Nu är GDPR på plats hos oss

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitarna på plats hos Vd-tidningen och vårt förlag Pauser Media AB.

Från den 25 maj 2018 ersätts PUL (Personuppgiftslagen) av den nya dataskyddsförordningen GDPR. Förordningen gäller som lag i samtliga EU:s medlemsländer. Förordningen omfattar samtliga organisationer som på något sätt behandlar personuppgifter. Syftet är att säkerställa den personliga integriteten hos alla medborgare inom Europeiska Unionen (EU) och Europeiska ekonomiska samarbetet (EES).

Pauser Medias alla tidningar, hemsidor, nyhetsbrev och aktiviteter kopplade till de olika varumärkenas konferenser och utbildningar omfattas av GDPR. Huvudvarumärkena idag är de fyra facktidningarna Kvalitetsmagasinet, Miljö & Utveckling, Telekom idag och Vd-tidningen.

Pauser Media hanterar kundregister kopplade till prenumerationer, nyhetsbrev, utbildningar och konferenser. Registren innehåller personuppgifter som namn, postadress, telefon, leverans- och betalningar- och inköpsuppgifter. Företagets adresser är enbart kopplade till B2B-aktiviteter.

För att det ska vara lagligt att behandla personuppgifter så måste det finnas stöd för detta i förordningen, så kallad rättslig grund och att man har ett ”specifikt och tydligt” syfte. Rättslig grund kan vara samtycke, avtal, rättslig förpliktelse, skydd av grundläggande intressen, uppgift av allmänt intresse och myndighetsutövning samt slutligen intresseavvägning. Det räcker att en av dessa rättsliga grunder gäller.

Pauser Media stöder sig, i egenskap av ett vara mediaföretag som producerar relevant journalistiskt material som är viktigt för målgrupperna, på intresseavvägning som rättslig grund. Vid insamling eller användning av uppgifter informeras den registrerade.

De individer som har personuppgifter som behandlas hos Pauser Media har ett antal konkreta rättigheter enligt förordningen:

• Rätt till information om behandlingen av sina personuppgifter. Information om behandlingen ska lämnas ut på begäran.

• Rätt till rättelse om uppgifter visar sig felaktiga.

• Rätt att kräva radering.

• Rätt att begära registerutdrag om sina kontaktuppgifter.

För frågor mejla anders.p@pausermedia.se

För mer information https://www.pausermedia.se/gdpr/

Taggar:

Fler nyheter

Produktivt att växla miljö på jobbet

Högskolan i Gävle har genomfört en treårig studie av aktivitetsbaserade kontor. Den visar att prestationen skiljer sig åt inom olika arbetsytor i det aktivitetsbaserade kontoret och att den stiger om man får gå undan till ett tyst rum eller sitta i en tyst zon,

Hur bra är det aktivitetsbaserade kontoret?

I ett examensarbete vid Handelshögskolan vid Karlstads universitet har två studenter undersökt hur aktivitetsbaserade kontor står sig gentemot traditionella cellkontor. Deras slutsats är att ett aktivitetsbaserat kontor ger ett högre värde för de anställda när det gäller sociala aspekter, ledarskap, produktivitet och utformning, men ett sämre värde för hälsa.

Svenska teknikkonsulter starkast i Europa

De senaste åren har varit strålande tider för den svenska teknikkonsultbranschen. Enligt den europeiska branschorganisationen är Sverige den marknad som har starkast tillväxt i Europa, även om en vändning nu är på gång i flera länder.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här