nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Mötesbranschens motsvarighet till Airbnb

Den danska mötesbokningstjänsten Gaest.com  har nu lanserats i Sverige. Konceptet har inspirerats av Airbnb och gör det enkelt att boka och hyra mötesplatser per timme – utan telefonsamtal.

Tjänsten har funnits i Danmark sedan 2017 och använts både för traditionella mötesrum och lite mer udda lokaler som en husbåt och ett gammalt broöppningstorn.

Anders Mogensen, vd och grundare av Gaest.com konstaterar att boka lokal för event, seminarier eller enklare möten kräver ofta lång framförhållning, många kontakter och tidskrävande offertförfrågningar.

– Med Gaest.com kan tid och energi istället läggas på att skapa bra och meningsfulla möten. I Danmark har vi fått ett mycket positivt mottagande, därför är det roligt att nu vara igång i flera svenska städer med tyngdpunkt i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger han.

Han har sett att både stora och små företag blir allt mer inriktade på medarbetarnas effektivitet och kreativitet, och kräver därför enkel åtkomst till kreativa platser för möten, workshops och seminarier. En trend som också syns är frilanskulturen där man ofta behöver tillfälliga platser för exempelvis kundmöten.

Via Gaest.com kan man boka mötesrum som inte nödvändigtvis tillhör ett hotell eller konferenscenter, och tjänsten gör det även enkelt för företag att själva hyra ut sina lediga mötesrum till andra. 

Så fungerar Gaest.com

Välj bland de över 400 lokalerna i Sverige, eller de drygt 3 000 lokalerna totalt, boka direkt hos värden och betala bara för de timmar du hyr lokalen. Hos många värdar kan man även beställa kaffe, lunch och annan catering.

Fler nyheter

Världens 25 bästa företag

Etta på världsrankingen över de organisationer som lyckats bäst med att vara ett "Great Place to Work" blev tre företag från USA. Etta kom Salesforce, tvåa blev Hilton och trea Mars.

Kunskap viktigt för dagens vd:ar

Hur har vd-rollen förändrats de senaste 45 åren? Detta ämne har två studenter vid Högskolan Skövde gjort en djupdykning i. Deras slutsats är att kunskapsrollen är något som man inte talade om då men som dagens vd:ar lägger stor vikt vid.

Framtidens ledare behöver spelsinne

Predrag Petrovic, hjärnforskare vid Karolinska Institutet, har under många år studerat hur hjärnan fungerar hos toppspelare i fotboll. Han menar att det är liknande egenskaper som man kan finna hos bra ledare inom näringslivet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här