nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Mötesbranschens motsvarighet till Airbnb

Den danska mötesbokningstjänsten Gaest.com  har nu lanserats i Sverige. Konceptet har inspirerats av Airbnb och gör det enkelt att boka och hyra mötesplatser per timme – utan telefonsamtal.

Tjänsten har funnits i Danmark sedan 2017 och använts både för traditionella mötesrum och lite mer udda lokaler som en husbåt och ett gammalt broöppningstorn.

Anders Mogensen, vd och grundare av Gaest.com konstaterar att boka lokal för event, seminarier eller enklare möten kräver ofta lång framförhållning, många kontakter och tidskrävande offertförfrågningar.

– Med Gaest.com kan tid och energi istället läggas på att skapa bra och meningsfulla möten. I Danmark har vi fått ett mycket positivt mottagande, därför är det roligt att nu vara igång i flera svenska städer med tyngdpunkt i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger han.

Han har sett att både stora och små företag blir allt mer inriktade på medarbetarnas effektivitet och kreativitet, och kräver därför enkel åtkomst till kreativa platser för möten, workshops och seminarier. En trend som också syns är frilanskulturen där man ofta behöver tillfälliga platser för exempelvis kundmöten.

Via Gaest.com kan man boka mötesrum som inte nödvändigtvis tillhör ett hotell eller konferenscenter, och tjänsten gör det även enkelt för företag att själva hyra ut sina lediga mötesrum till andra. 

Så fungerar Gaest.com

Välj bland de över 400 lokalerna i Sverige, eller de drygt 3 000 lokalerna totalt, boka direkt hos värden och betala bara för de timmar du hyr lokalen. Hos många värdar kan man även beställa kaffe, lunch och annan catering.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Så upptäcker du en psykopat

De är charmiga, specialister på retorik och experter på att manipulera. De lovar guld och gröna skogar men skapar psykosocialt lidande och ekonomiskt svinn i mångmiljardklassen. Här är tipsen för att upptäcka en psykopat.

Nu startar Vd-tidningen Premium

Artiklar

Vd-tidningen satsar allt mer på att bli digital. Idag startar vi därför vår premium-tjänst. Under Vd-tidningen Premium kommer våra prenumeranter få exklusiv tillgång till fördjupade nyheter och en digital kunskapsbank på vår sajt, förutom själva magasinet.

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här