nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Mötesbranschens motsvarighet till Airbnb

Den danska mötesbokningstjänsten Gaest.com  har nu lanserats i Sverige. Konceptet har inspirerats av Airbnb och gör det enkelt att boka och hyra mötesplatser per timme – utan telefonsamtal.

Tjänsten har funnits i Danmark sedan 2017 och använts både för traditionella mötesrum och lite mer udda lokaler som en husbåt och ett gammalt broöppningstorn.

Anders Mogensen, vd och grundare av Gaest.com konstaterar att boka lokal för event, seminarier eller enklare möten kräver ofta lång framförhållning, många kontakter och tidskrävande offertförfrågningar.

– Med Gaest.com kan tid och energi istället läggas på att skapa bra och meningsfulla möten. I Danmark har vi fått ett mycket positivt mottagande, därför är det roligt att nu vara igång i flera svenska städer med tyngdpunkt i Stockholm, Göteborg och Malmö, säger han.

Han har sett att både stora och små företag blir allt mer inriktade på medarbetarnas effektivitet och kreativitet, och kräver därför enkel åtkomst till kreativa platser för möten, workshops och seminarier. En trend som också syns är frilanskulturen där man ofta behöver tillfälliga platser för exempelvis kundmöten.

Via Gaest.com kan man boka mötesrum som inte nödvändigtvis tillhör ett hotell eller konferenscenter, och tjänsten gör det även enkelt för företag att själva hyra ut sina lediga mötesrum till andra. 

Så fungerar Gaest.com

Välj bland de över 400 lokalerna i Sverige, eller de drygt 3 000 lokalerna totalt, boka direkt hos värden och betala bara för de timmar du hyr lokalen. Hos många värdar kan man även beställa kaffe, lunch och annan catering.

Fler nyheter

Hur får man det roligare på jobbet?

Den 22 september kommer Ami Hemviken, som utsågs till Årets Talare 2017, ut med med sin debutbok "Le! Det är inte tanken som räknas." Boken handlar om hur man med större medvetenhet och små förändringar av sitt sätt att agera kan få det roligare på jobbet - samtidigt som man bidrar till en mer kreativ och framgångsrik arbetsplats.

Handelns bästa företag korade

Under eventet Retail Awards delade Svensk Handel och branschtidningen Market ut tolv priser. Det nya priset Årets Arbetsgivare gick till Synoptik och utmärkelsen Årets Ledare tilldelades Synsams vd Håkan Lundstedt.

3 tips på fokuserat arbete hemifrån

I en artikel i Harvard Business Review tar time management-coachen Elizabeth Grace Saunders upp frågan om hur man håller sig fokuserad när man arbetar hemifrån. Hon har sett att de personer som är mest fokuserade och effektiva när de arbetar hemifrån är de som kan sätter tydliga gränser så att de kan få jobbet gjort.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här