nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Modern teknik ger småföretagare smidigare vardag

En ny undersökning från Visma visar att bland småföretagare uppger två av tre, 67 procent, att de kan sköta företagets administration från annat håll än arbetsplatsen tack vare webbaserade lösningar.

– En stor fördel med dagens moderna teknik är just flexibiliteten, att du kan jobba med ditt företag när och var det passar dig. Det är lättare än någonsin för småföretagare att få livspusslet att gå ihop, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Vismas undersökning visar att många småföretagare under dagtid även sköter andra sysslor än de som rör företaget. På frågan om de har gjort privata sysslor under kontorstid det senaste året svarade majoriteten att de har gjort det. Av småföretagarna svarar 65 procent att de har gått till tandläkaren eller läkaren, 56 procent att de har handlat, 41 procent att de har tränat och 25 procent att de har lämnat och hämtat barn på förskolan.

Att kunna sköta faktureringen i väntrummet hos läkaren eller göra inköp på bussen till hämtningen på förskolan innebär en stor frihet för många. Hela åtta av tio småföretagare i undersökningen, 85 procent, uppskattar möjligheten att kunna sköta privata sysslor på dagtid och tycker att det hjälper dem att få en smidigare vardag. Bara 4 procent uppger att det stressar dem att kunna utföra andra sysslor under kontorstid.

– Digitaliseringen innebär stora möjligheter för små och medelstora företag. Utöver en mer flexibel vardag kan de öka sin effektivitet och spara tid som kan läggas på att utveckla affärerna istället. Numera når man lätt ut till helt andra marknader än tidigare och det är enklare att utveckla smarta produkter och tjänster, konstaterar Boo Gunnarson.

Undersökningen genomfördes via e-post till omkring 18 000 småföretag. Sammanlagt svarade 965 företag på frågorna.

Taggar:,

Fler nyheter

Tre tips för att klä dig professionellt

Vid en inspirationsföreläsning som anordnades av Yrkeshögskolan Grit Academy delade Jenny Åberg från Proper Style med sig av sina erfarenheter om hur man klär sig i affärssammanhang. Hon menar att det egentligen inte behövs en stor garderob för att klä sig professionellt.

Världens 25 bästa företag

Etta på världsrankingen över de organisationer som lyckats bäst med att vara ett "Great Place to Work" blev tre företag från USA. Etta kom Salesforce, tvåa blev Hilton och trea Mars.

Kunskap viktigt för dagens vd:ar

Hur har vd-rollen förändrats de senaste 45 åren? Detta ämne har två studenter vid Högskolan Skövde gjort en djupdykning i. Deras slutsats är att kunskapsrollen är något som man inte talade om då men som dagens vd:ar lägger stor vikt vid.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här