nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Mobilitet bland vd:ar ökar

Småföretagens vd:ar omfamnar mobiliteten, i alla fall enligt en undersökning som Tele2 låtit genomföra bland vd:ar för 410 svenska småföretag.

Sju av tio vd:ar för småföretag använder mobilappar för att sköta bankärenden.

Ett av de mest populära användningsområdena är att sköta bankärenden. 68 procent av vd:arna som tillfrågades svarade att de använder mobilappar för att sköta kontakter med banker. Kalenderappar hör också till de mest populära, med 60 procents användning. För myndighetskontakter svarar 24 procent att de använder mobilappar.

– Mobilen blir allt mer viktig för oss i affärslivet och vi använder mer av mobilens faktiska kapacitet än tidigare. Tidigare var underhållningsappar mest intressanta och steget till att använda bankappar till annat än privata småärenden var långt. Nu ser många företagare att de genom mobila lösningar och smart app-användning kan spara mycket tid och kraft och få mer tid till sin kärnverksamhet, säger Pernilla Nissler, försäljningsdirektör för företagsmarknaden Tele2 Sverige.

Taggar:,

Fler nyheter

Hur får man det roligare på jobbet?

Den 22 september kommer Ami Hemviken, som utsågs till Årets Talare 2017, ut med med sin debutbok "Le! Det är inte tanken som räknas." Boken handlar om hur man med större medvetenhet och små förändringar av sitt sätt att agera kan få det roligare på jobbet - samtidigt som man bidrar till en mer kreativ och framgångsrik arbetsplats.

Handelns bästa företag korade

Under eventet Retail Awards delade Svensk Handel och branschtidningen Market ut tolv priser. Det nya priset Årets Arbetsgivare gick till Synoptik och utmärkelsen Årets Ledare tilldelades Synsams vd Håkan Lundstedt.

3 tips på fokuserat arbete hemifrån

I en artikel i Harvard Business Review tar time management-coachen Elizabeth Grace Saunders upp frågan om hur man håller sig fokuserad när man arbetar hemifrån. Hon har sett att de personer som är mest fokuserade och effektiva när de arbetar hemifrån är de som kan sätter tydliga gränser så att de kan få jobbet gjort.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här