nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Människan i centrum är lösningen

I storsäljaren från Harvard Business Review Press, The Mind of the Leader ges en radikal men praktisk lösning på hur man ska lösa den globala ledarskapskrisen.

Världen står inför en global ledarskapskris. Det finns ett desperat behov hos medarbetare att ha ledare som förmår skapa engagemang, tillit och meningsfullhet. Samtidigt upplever 88 procent av alla medarbetare att dessa behov inte alls tillgodoses av deras ledare.

För att lösa ledarskapskrisen måste organisationer sätta människan i centrum för sin strategi. I boken presenteras forskning som gjorts på mer än 35 000 ledare och intervjuer med 250 globala toppledare från företag som Accenture, IKEA, McKinsey & Company, LinkedIn och många fler. Forskningen tillsammans med Harvard Business Review visar att dagens ledare behöver utveckla tre centrala mentala förmågor: mindfulness, osjälviskhet och medkänsla.

Läs mer: Delat ledarskap kan förbättra resultatet

– Mindfulness är förmågan att vara fokuserad snarare än splittrad, medveten i stället för att agera reaktivt på autopilot. Osjälviskhet är förmågan att inte låta egot styra våra handlingar, att förstå att vår roll som ledare är att agera i linje med vad som är bäst för helheten. Medkänsla är förmågan att se andras svårigheter och ha önskan att hjälpa dem. Hjärnforskningen visar att vi kan träna upp och stärka alla dessa förmågor, säger Rasmus Hougaard, författare till boken.

Med inspirerande exempel visar The Mind of the Leader hur det nya ledarskapet går rakt emot traditionella idéer och gamla “sanningar”. Boken är full med praktiska lösningar för organisationers engagemang och handling och visar hur detta är grunden för ett ledarskap som skapar verkligt välmående och exceptionellt framgångsrika företag.

Läs mer: Ny modell för hållbart ledarskap

– The Mind of the Leader fångar kärnan i sant ledarskap i den digitala tidseran: människor som gör andra människor djupt engagerade i det som är viktigast i nuet. Tänk dig vilka stora förändringar du kommer att få till stånd när du medvetet riktar allt fokus, all uppmärksamhet och all energi mot det du brinner för, säger Nathan Boaz, chef för rekryteringsstrategi och ledarskapsutveckling vid Accenture.

Originalboken gavs ut 2018 på Harvard Business Review Press och har blivit en storsäljare inom ledarskapsgenren i USA. Titeln har sålts till över 15 länder. 

Författarna Ramus Hougaard, Marie Boregrim och Martin Ström har gedigen utbildning och erfarenhet av ledarskap och arbetar med att utbilda och coacha ledare, både i Sverige och utomlands. Ramus Hougaard är vd och grundare av Potential Project, ett internationellt företag som har tränat 25 000 personer i mindfulness på över 100 företag i Nordamerika, Asien, Europa och Australien.

Boken ges ut av Sanoma Utbildning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Framtidens kvinnliga ledare 2019 korad

När chefsorganisationen Ledarna rankar landets främsta 75 chefer som är kvinnor upp till 35 år hamnar Stina Andersson, som nyligen tog en nyskapad nyckelroll i koncernen Axel Johnsson som Chief Operating Officer, högst upp på listan. Hennes långsiktiga målsättning är att bli vd för ett stort företag.

Jobbrelaterad stress ett stort arbetsmiljöproblem

En ny undersökning visar att över hälften av svenskarna upplever stress på jobbet varje vecka, och en av fem gör det dagligen. Undersökningen visar också att dubbelt så många kvinnor som män har varit sjukskrivna på grund av stress de senaste tre åren och att många företag misslyckas i det förebyggande arbetet med att motverka stress.

Konsten att hitta rätt i apparnas värld

Det gäller att hitta brytpunkten mellan artificiell intelligens som ger superkrafter och en nästan oändlig kapacitet med det vi människor har och som maskiner saknar: visioner, känslor, värderingar och viljan att bidra.

Helhetstänk viktigt vid vd:s löneförhandling

Enligt statistik från Svenskt Näringsliv låg medianlönen för en svensk vd 2017 på 76 000 kronor i månaden. Men när en blivande vd ska förhandla om lönen gäller det att väga in mycket mer än kronor och ören.

Stora arbetsgrupper ger sämre arbetsmiljö

En ny studie visar att storleken på arbetsgruppen påverkar hur vi mår på jobbet. Stora arbetsgrupper har nämligen en stark negativ inverkan på arbetsmiljön. Ju större arbetsgruppen är desto högre är risken för sjukfrånvaro och konflikter. Dessutom är stora grupper ett sänke för medarbetarnas engagemang.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här