nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Rätt ordförande i styrelsen kan vara skillnaden mellan ett kreativt och ett orkeslöst styrelsearbete, visar Daniel Yar Hamidis forskning FOTO: Högskolan i Halmstad

Luttrad styrelseordförande kan hämma utveckling

Etablerade sanningar och lång erfarenhet av styrelsearbete, kan medverka till att en bolagsstyrelse bromsar både utveckling och innovation, visar forskning.

Att vara vara en aktiv och en innovationsdrivande styrelse är inte nödvändigtvis samma sak. Det slår innovationsforskaren Daniel Yar Hamidi fast i en avhandling. 

Daniel Yar Hamidis forskning visar att styrelser i små och medelstora företag i hög utsträckning präglas av styrelsens ordförande. Hans eller hennes kunskaper, erfarenhet, ledarskap och beteende spelar därför en avgörande roll för små och medelstora företags utveckling och innovationsgrad.

Oförmåga att tänka nytt

En av de mer uppseendeväckande slutsatserna  i avhandlingen, är att en styrelseordförande med lång erfarenhet av en viss bransch omedvetet kan motverka förnyelse och utveckling av ett bolags verksamhet.

– En aktiv styrelse kan faktiskt hindra utvecklingen. Det krävs helt andra ingredienser för att skapa en innovationsdrivande styrelse, utöver de grundläggande faktorerna för styrelsearbetet. En ordförande med lång branscherfarenhet är inte alltid benägen att ta till sig nytt. Därför är styrelsens sammansättning mycket viktig, men också att styrelsens ordförande tar vara på alla idéer som kommer upp, säger Daniel Yar Hamidi.

 

LÄS MER: Governance for Innovation – Board Leadership and Value Creation in Entrepreneurial Firms av Daniel Yar Hamidi. Hela avhandlingen finns att hämta som pdf här

Fler nyheter

Sälj inte bara produkter –
ta hand om servicen också

I stället för att sälja produkter går allt fler företag över till att hyra ut produkterna och underhålla dem. Också synen på vad som säljs ändras – från att sälja kaffe till att sälja upplevelser. Nu har två forskare gett ut en bok för att hjälpa företag med "tjänsteresan".

Låt oss behålla mobilen på möten

Krönika

Ja! Vi inför förbud och kontroll, så får vi en innovativ och kreativ kultur. Hur ska jag som vuxen medarbetare känna att mina idéer är viktiga och att jag är en kompetent medarbetare om jag inte ens är betrodd att ha mobilen på ett möte? Ett arbetsverktyg, ofta tillhandahållet av företaget.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här