nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Livet ur bankdirektörens perspektiv

I boken En bankdirektör med skägg berättar Karl Henrik Pettersson om tiden som vd för en av Sveriges största banker när 1990-talskrisen drabbade det svenska bankväsendet och också drabbade honom själv.

Karl-Henrik Pettersson, som under 1980-talet var vd för Första Sparbanken, ger idag ut sin självbiografi, En bankdirektör med skägg – om hur livet blev och varför det blev som det blev. Boken handlar inte minst om bankkrisen på 1990-talet där författaren befinner sig i stormens öga. Boken ger en inblick i Karl Henrik Petterssons liv och hans deltagande i svensk bank- och näringslivshistoria och berättar om hur motgångar på sikt kan vändas till något positivt.

I boken berättar Karl-Henrik Pettersson också om tiden som personlig assistent åt Jan Wallander, då vd i Sundsvallsbanken och om sina år som chefstjänsteman i kanslihuset på 1970-talet, med minnesbilder av arbetet med tre industriministrar, Krister Wickman, Rune B. Johansson och Nils G. Åsling.

I sista kapitlet gör han en utvärdering av sitt liv, och frågar: hur har jag lyckats med livet som jag själv upplever det?

Boken ges ut på Ekerlids förlag.

Taggar:

Fler nyheter

Produktivt att växla miljö på jobbet

Högskolan i Gävle har genomfört en treårig studie av aktivitetsbaserade kontor. Den visar att prestationen skiljer sig åt inom olika arbetsytor i det aktivitetsbaserade kontoret och att den stiger om man får gå undan till ett tyst rum eller sitta i en tyst zon,

Hur bra är det aktivitetsbaserade kontoret?

I ett examensarbete vid Handelshögskolan vid Karlstads universitet har två studenter undersökt hur aktivitetsbaserade kontor står sig gentemot traditionella cellkontor. Deras slutsats är att ett aktivitetsbaserat kontor ger ett högre värde för de anställda när det gäller sociala aspekter, ledarskap, produktivitet och utformning, men ett sämre värde för hälsa.

Svenska teknikkonsulter starkast i Europa

De senaste åren har varit strålande tider för den svenska teknikkonsultbranschen. Enligt den europeiska branschorganisationen är Sverige den marknad som har starkast tillväxt i Europa, även om en vändning nu är på gång i flera länder.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här