nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Livet ur bankdirektörens perspektiv

I boken En bankdirektör med skägg berättar Karl Henrik Pettersson om tiden som vd för en av Sveriges största banker när 1990-talskrisen drabbade det svenska bankväsendet och också drabbade honom själv.

Karl-Henrik Pettersson, som under 1980-talet var vd för Första Sparbanken, ger idag ut sin självbiografi, En bankdirektör med skägg – om hur livet blev och varför det blev som det blev. Boken handlar inte minst om bankkrisen på 1990-talet där författaren befinner sig i stormens öga. Boken ger en inblick i Karl Henrik Petterssons liv och hans deltagande i svensk bank- och näringslivshistoria och berättar om hur motgångar på sikt kan vändas till något positivt.

I boken berättar Karl-Henrik Pettersson också om tiden som personlig assistent åt Jan Wallander, då vd i Sundsvallsbanken och om sina år som chefstjänsteman i kanslihuset på 1970-talet, med minnesbilder av arbetet med tre industriministrar, Krister Wickman, Rune B. Johansson och Nils G. Åsling.

I sista kapitlet gör han en utvärdering av sitt liv, och frågar: hur har jag lyckats med livet som jag själv upplever det?

Boken ges ut på Ekerlids förlag.

Taggar:

Fler nyheter

Världens 25 bästa företag

Etta på världsrankingen över de organisationer som lyckats bäst med att vara ett "Great Place to Work" blev tre företag från USA. Etta kom Salesforce, tvåa blev Hilton och trea Mars.

Kunskap viktigt för dagens vd:ar

Hur har vd-rollen förändrats de senaste 45 åren? Detta ämne har två studenter vid Högskolan Skövde gjort en djupdykning i. Deras slutsats är att kunskapsrollen är något som man inte talade om då men som dagens vd:ar lägger stor vikt vid.

Framtidens ledare behöver spelsinne

Predrag Petrovic, hjärnforskare vid Karolinska Institutet, har under många år studerat hur hjärnan fungerar hos toppspelare i fotboll. Han menar att det är liknande egenskaper som man kan finna hos bra ledare inom näringslivet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här