nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Lättare anställa unga akademiker

Arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson fördelar en halv miljon kronor för att öka kunskapen om studentmedarbetaravtal. Syftet är att bygga en bro från utbildning till arbetsliv.

Syftet med studentmedarbetaravtal är att underlätta arbetgivares framtida rekrytering av färdigutbildade akademiker. De studentmedarbetaravtal som tecknats öppnar nya vägar för studenter att komma ut i arbetslivet genom deltidsarbete i ett studierelevant jobb hos arbetsgivare redan under studietiden, skriver Arbetsmarknadsdepartementet.

Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo, arbetstagarorganisationerna Unionen, Vision, Ledarna samt Akademikerförbunden inom Fastigo beviljas 500 000 kronor för främjande insatser av studentmedarbetaravtalen. Avtalen började gälla den 1 september 2014.

Fler nyheter

Så upptäcker du en psykopat

De är charmiga, specialister på retorik och experter på att manipulera. De lovar guld och gröna skogar men skapar psykosocialt lidande och ekonomiskt svinn i mångmiljardklassen. Här är tipsen för att upptäcka en psykopat.

Nu startar Vd-tidningen Premium

Artiklar

Vd-tidningen satsar allt mer på att bli digital. Idag startar vi därför vår premium-tjänst. Under Vd-tidningen Premium kommer våra prenumeranter få exklusiv tillgång till fördjupade nyheter och en digital kunskapsbank på vår sajt, förutom själva magasinet.

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här