nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Låt idéerna slå ut i full blom

Endast en procent av de idéer som växer fram inom organisationen har någon betydande påverkan för företaget. Men det är inte idén i sig som är problemet, utan processen som ska förverkliga den.

Att ta en idé från innovation till marknad är ofta en resa kantad av misslyckanden. Boken The First Mile: A Launch Manual for Getting Great Ideas into the Market ska ändra på det. Den fokuserar på det kritiska momentet när en innovatör går från att planera till att agera, från idé till verklighet. Författaren och innovationsexperten Scott D. Anthony menar att just denna process är riskfylld resa där gömda fällor och stora hinder sinkar entreprenörer.

För att ändra på den minst sagt blygsamma innovationsstatistiken hos företag presenterar han ledarskapsverktyg, ger praktiska tips för att bygga självförtroende, bjuder på innovationsstrategier och ger levande exempel för att snabba på innovationsprocessen och göra den tryggare. Läsaren får bland annat lära sig att utvärdera idéernas styrkor och svagheter med hjälp av den så kallade DEFT-processen, som står för Document, Evaluate, Focus och Test.

Vill du veta mer titta på Scott D. Anthony webinar hos Harvard Business Review här.

Fler nyheter

Hur får man det roligare på jobbet?

Den 22 september kommer Ami Hemviken, som utsågs till Årets Talare 2017, ut med med sin debutbok "Le! Det är inte tanken som räknas." Boken handlar om hur man med större medvetenhet och små förändringar av sitt sätt att agera kan få det roligare på jobbet - samtidigt som man bidrar till en mer kreativ och framgångsrik arbetsplats.

Handelns bästa företag korade

Under eventet Retail Awards delade Svensk Handel och branschtidningen Market ut tolv priser. Det nya priset Årets Arbetsgivare gick till Synoptik och utmärkelsen Årets Ledare tilldelades Synsams vd Håkan Lundstedt.

3 tips på fokuserat arbete hemifrån

I en artikel i Harvard Business Review tar time management-coachen Elizabeth Grace Saunders upp frågan om hur man håller sig fokuserad när man arbetar hemifrån. Hon har sett att de personer som är mest fokuserade och effektiva när de arbetar hemifrån är de som kan sätter tydliga gränser så att de kan få jobbet gjort.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här