nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Adobe Stock

Lanserar soloätande för affärsresenärer

Restaurangen Oaxen Slip på Djurgården i Stockholm lanserade under hösten 2018 konceptet Oaxen Slip Solo för affärsresenärer som vill eller behöver äta ute på egen hand.

Att äta middag på egen hand är ofta en del av vardagen för affärsresenärer. Restaurangen Oaxen Slip erbjuder soloätande fredagar och onsdagar för att nå dem som är i Stockholm under arbetsveckan.

Allt man behöver göra är att boka sin plats, sällskap och meny blir en överraskning. Solo är en”sharing-måltid” som fungerar som en familjemiddag där man delar med hela bordet. Det finns bara ett krav, man måste komma ensam – inga kollegor, inga kunder eller kompisgäng.

Läs mer: 3 tips för att hålla dig i form under affärsresan

Affärsresenärer arbetar ofta i ett högt tempo med resor, möten och deadlines när de är på tjänsteresa. Utan hemmets vardagsmåsten har de å andra sidan mer tid för umgänge, kultur och restaurangbesök. Ofta blir det ändå snabbmat eller något enkelt på hotellet i sällskap av mobilen, datorn eller TV. Några orsaker är tidsbrist, få vänner på plats eller att man känner sig obekväm med att gå ut och äta på egen hand.

– Så många som en fjärdedel av affärsresenärerna uppger att de söker efter sammanhang där de kan äta tillsammans med andra. Att äta ute på egen hand upplever många som ett problem då kulturen inte funnits i Sverige tidigare och att kompetens att ta hand om ensamätare saknas, säger Joachim Sundqvist, forskare vid Umeå Universitet.

Han genomför nu forskningsprojektet ”Äta ute – en studie av besökares aktiviteter relaterad till mat-och måltider.”

– De som är i Stockholm för affärer äter ofta middag på egen hand. Vi vill skapa en plats där de kan göra det tillsammans, berättar Agneta Green en av grundarna till Oaxen Krog och Slip.

Fler nyheter

Få har möjlighet att träna på arbetstid

En ny undersökning visar att fyra av tio personer i Sverige säger att de är i dålig fysisk form och fler är bekymrade över sin egen hälsa. Trots det visar även undersökningen att många arbetsgivare inte prioriterar personalens hälsa. Endast var tionde person uppger att de får träna på arbetstid.

Sveriges Friskaste Företag

Byggmästar’n i Skåne har tilldelats utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2018. Byggföretaget med huvudkontor i Helsingborg och med en omsättning på nästan en miljard kronor har integrerat arbetsmiljöarbetet i hela verksamheten och sätter ett likhetstecken mellan kvalitet i kundleveransen och medarbetarnas utveckling och hälsa.

7 steg till en förbättringskultur

Att arbeta med ständiga förbättringar är nödvändigt i de flesta organisationer. Men hur får man till den rätta glöden hos medarbetarna? Hur bygger man som ledare en kultur av ständiga förbättringar?
– Gör det så enkelt som möjligt. Teorier och modeller i all ära – men det är vad man gör i vardagen som spelar roll, säger ledarutvecklaren Ola Ljunggren Bergeå.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här