nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Adobe Stock

Lanserar soloätande för affärsresenärer

Restaurangen Oaxen Slip på Djurgården i Stockholm lanserade under hösten 2018 konceptet Oaxen Slip Solo för affärsresenärer som vill eller behöver äta ute på egen hand.

Att äta middag på egen hand är ofta en del av vardagen för affärsresenärer. Restaurangen Oaxen Slip erbjuder soloätande fredagar och onsdagar för att nå dem som är i Stockholm under arbetsveckan.

Allt man behöver göra är att boka sin plats, sällskap och meny blir en överraskning. Solo är en”sharing-måltid” som fungerar som en familjemiddag där man delar med hela bordet. Det finns bara ett krav, man måste komma ensam – inga kollegor, inga kunder eller kompisgäng.

Läs mer: 3 tips för att hålla dig i form under affärsresan

Affärsresenärer arbetar ofta i ett högt tempo med resor, möten och deadlines när de är på tjänsteresa. Utan hemmets vardagsmåsten har de å andra sidan mer tid för umgänge, kultur och restaurangbesök. Ofta blir det ändå snabbmat eller något enkelt på hotellet i sällskap av mobilen, datorn eller TV. Några orsaker är tidsbrist, få vänner på plats eller att man känner sig obekväm med att gå ut och äta på egen hand.

– Så många som en fjärdedel av affärsresenärerna uppger att de söker efter sammanhang där de kan äta tillsammans med andra. Att äta ute på egen hand upplever många som ett problem då kulturen inte funnits i Sverige tidigare och att kompetens att ta hand om ensamätare saknas, säger Joachim Sundqvist, forskare vid Umeå Universitet.

Han genomför nu forskningsprojektet ”Äta ute – en studie av besökares aktiviteter relaterad till mat-och måltider.”

– De som är i Stockholm för affärer äter ofta middag på egen hand. Vi vill skapa en plats där de kan göra det tillsammans, berättar Agneta Green en av grundarna till Oaxen Krog och Slip.

Fler nyheter

Fokus på värderingar kan vara läpparnas bekännelse

En ny undersökning visar att trots att majoriteten av cheferna i olika organisationer anger att värderingar är grunden i verksamhetskulturen och en av de viktigaste faktorerna när de anställer och vidareutvecklar medarbetarna hanteras oftast arbetet utan strukturerade processer eller objektiv hantering. Arbetet sker istället baserat på magkänsla, med få inslag av fakta.

Akta dig för chefer som skriker åt sina barn

Krönika

Brukar du notera hur människor behandlar, pratar med eller pratar om, sina barn? Det kan vara en god indikation på med vilket anslag de också bemöter, eller kommer att bemöta, sina medarbetare. Föräldraskap är intimt förknippat med ledarskap. Föräldraskap ÄR i många dimensioner ledarskap. Skillnaden ligger kanske i att i föräldraskapet lägger man oftare bort […]

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här