nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Långa arbetsveckor för landets småföretagare

En ny undersökning från Visma visar att åtta av tio småföretagare arbetar mer än 40 timmar i veckan. Varannan jobbar med företagets arbetsuppgifter på kvällar och helger.

– Småföretagare känner ofta en väldigt stark passion för sitt företag, och deras kunder och leverantörer förväntar sig att de ska vara tillgängliga. Samtidigt har de flesta småföretagare inga anställda att delegera uppgifter till, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs.

Vismas undersökning visar att 76 procent av Sveriges småföretagare,jobbar mer än 40 timmar i veckan. Var sjunde, 14 procent, uppger att de har arbetsveckor på 60 timmar eller mer. Dessutom säger 49 procent av småföretagarna, att de jobbar på kvällar och helger för att hinna med företagets administration.

Etiketter:

Fler nyheter

Ovisshet kring skyddande av företagsuppgifter

En ny undersökning visar att 6 av 10 svenska kontorsarbetare har lagrat företagsfiler på okrypterade lagringsenheter. Bristande kännedom kring vem som bär ansvaret – och hur företagsfilerna faktiskt lagras kan innebära stora risker för spridning av internt eller konfidentiellt material.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här