nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Adobe Stock

Konsten att utveckla ett hållbart ledarskap

Managementkonsulten Michael Wolde har skrivit boken ”Proaktivt ledarskap” som handlar om konsten att utveckla ett långsiktigt effektivt och hållbart ledarskap.

– Idén till boken kom en kväll på ett hotellrum efter en genomförd heldagskurs i ämnet, Att leda utan att vara chef. Det började med tanken att skapa en vägbeskrivning till att bli en bra ledare. En beskrivning utifrån mina egna samlade erfarenheter i ämnet ledarskap och skillnaden mellan att vara chef och att vara en god ledare, säger Michael Wolde.

För honom handlar ett gott ledarskap om självkännedom och att kunna skapa och upprätthålla relationer, oavsett om det är i arbetsrollen eller privat. 

Läs mer: Ny modell för hållbart ledarskap

– Allt ledarskap börjar med oss själva och vår förmåga att kunna leda oss själva. Jag förklarar med tydliga exempel sambandet mellan vår egen personliga utveckling och vårt ledarskap. Jag är stolt över att kunna göra det jag talar om i praktiken, det är således inte bara vackra ord.

Med boken vänder han sig till alla som vill växa i sin egen roll och utvecklas i sitt ledarskap både hemma och på jobbet. 

Läs mer: 9 vägar till ett hållbart ledarskap

Boken ges ut av Mindboozt Publications.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

300 anmälda till Vd-dagen

En verklig rivstart. Intresset för Vd-tidningens nya konferens Vd-dagen som hålls på Grand Hotel den 1 oktober är mycket stort. Hittills har 300 personer anmält sitt deltagande. Det är nästan en fördubbling jämfört med förra året då konferensen hölls för första gången.

Hur viktiga är psykologiska kontrakt?

I relationen mellan arbetsgivare och anställda skapas psykologiska kontrakt som ett oskrivet komplement till det formella anställningskontraktet. Genom att förstå betydelsen av psykologiska kontrakt kan arbetsgivare utveckla ett medvetet och strategiskt relationsinriktat ledarskap. 

Expertens 7 råd om förändringsledning

Småprat skapar förtroende

Globalisering, digitalisering, ökad konkurrens. Dagens ledare har att manövrera i ett landskap som präglas av ständiga förändringar.
– Nu har det blivit ännu viktigare med ett personligt ledarskap som präglas av förtroende och tydlighet, säger Gunnar Ekman, ekonomie doktor och före detta polis som numera utbildar och föreläser om ledarskap och förändringsarbete.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här