nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Inspirera och motivera – din viktigaste uppgift

Att inspirera och motivera andra, värna om integritet och ärlighet samt lösa problem är de viktigaste ledaregenskaperna. Det visar en studie där över 300 000 ledare har tyckt till.

De amerikanska ledarutvecklingskonsulterna Jack Zenger och Joseph Folkman fick i uppdrag att analysera en kompetensmodell för ledarutveckling utifrån tesen att det krävdes olika egenskaper och fokus beroende på chefsnivå. Exempelvis att en mellanchef bör satsa på resultatfokus och en chef i toppen bör fokusera på att utveckla strategiska perspektiv. Analysen fick dem att fråga sig om det finns ledaregenskaper som är mindre viktiga beroende på var i organisationen man befinner sig, skriver de tillsammans i Harvard Business Review.

Över 300 000 chefer fick lista vilka fyra egenskaper som har störst påverkan på deras framgång utifrån 16 förvalda. Sedan jämfördes resultaten från chefer på olika nivåer. Det visade sig att organisationsnivå inte hade någon större betydelse, utan att nästintill samma egenskaper valdes oavsett. Att inspirera och motivera andra, att värna om integritet och ärlighet och att lösa problem och analysera frågor rankades som de tre högsta. Även resultatfokus, kraftfull kommunikation och att främja teamwork och samarbete kom högt.

Jack Zenger och Joseph Folkman menar att studien visar att det finns ett antal egenskaper som är kritiska under en ledarkarriär, väntar man med att utveckla strategiska perspektiv tills man sitter på högsta chefsposition är det för sent. Det visar också att kliv upp på karriärstegen inte automatiskt innebär att egenskaperna behöver och bör förändras.

Taggar:

Fler nyheter

De fick utmärkelsen Årets VD

Utmärkelsen Årets VD har nu delats ut. Vinnare i kategorin stora företag är Ola Serneke, Serneke Group AB. Årets VD i kategorin mellanstora företag är Katarina Sjögren Petrini, Ticket Leisure Travel AB. I kategorin små företag vann Katarina Walter, Antrop AB. Priset till Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Joachim Lindström, Ideal of Sweden AB.

Ny bok för ledare som vill stoppa korruption

I boken ”Att vilja göra rätt - 9 steg för ledare att stoppa korruption” ger konsulten Lars Björklund konkreta tips kring antikorruptionsarbete på ledarnivå.
– Vi har en stor brist på ledarskap och för mycket fokus på regler. Det är chefens agerande som är helt avgörande för etiken i organisationerna, säger han.

4 saker som ledaren kan göra för att lyckas med säkerheten

En undersökning från säkerhetskonsulten Dupont Sustainable Solutions, där de främst frågat toppchefer från 80 stora globala företag, visar att ett engagerat ledarskap är det viktigaste för ett företag att lyckas med säkerheten. Därefter kommer riskhantering och riskbedömning. Samtidigt visar studien att ledarskapet ofta har stora brister.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här