nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Inspirera och motivera – din viktigaste uppgift

Att inspirera och motivera andra, värna om integritet och ärlighet samt lösa problem är de viktigaste ledaregenskaperna. Det visar en studie där över 300 000 ledare har tyckt till.

De amerikanska ledarutvecklingskonsulterna Jack Zenger och Joseph Folkman fick i uppdrag att analysera en kompetensmodell för ledarutveckling utifrån tesen att det krävdes olika egenskaper och fokus beroende på chefsnivå. Exempelvis att en mellanchef bör satsa på resultatfokus och en chef i toppen bör fokusera på att utveckla strategiska perspektiv. Analysen fick dem att fråga sig om det finns ledaregenskaper som är mindre viktiga beroende på var i organisationen man befinner sig, skriver de tillsammans i Harvard Business Review.

Över 300 000 chefer fick lista vilka fyra egenskaper som har störst påverkan på deras framgång utifrån 16 förvalda. Sedan jämfördes resultaten från chefer på olika nivåer. Det visade sig att organisationsnivå inte hade någon större betydelse, utan att nästintill samma egenskaper valdes oavsett. Att inspirera och motivera andra, att värna om integritet och ärlighet och att lösa problem och analysera frågor rankades som de tre högsta. Även resultatfokus, kraftfull kommunikation och att främja teamwork och samarbete kom högt.

Jack Zenger och Joseph Folkman menar att studien visar att det finns ett antal egenskaper som är kritiska under en ledarkarriär, väntar man med att utveckla strategiska perspektiv tills man sitter på högsta chefsposition är det för sent. Det visar också att kliv upp på karriärstegen inte automatiskt innebär att egenskaperna behöver och bör förändras.

Taggar:

Fler nyheter

Slarv med säkerheten för USB-enheter

Det är dåligt ställt med svenskarnas vanor för att skydda sina USB-enheter visar en undersökning beställd av it-företaget Kingston Digital. Hälften av alla yrkesverksamma har inga säkerhetsåtgärder för att skydda dessa – något som kan stå företag dyrt.

Ny bok om Management Innovation

Managementkonsulten Knut Fahlén är aktuell med den nya boken ”Dynamic Management Strategy”. I den lyfter han upp hur företag kan bli mer agila och bättre anpassade till dagens snabbrörliga verklighet. 

Sälja företaget och säkra framtiden

Krönika

Att släppa taget om sitt företag – sin egen baby – är allt annat än lätt. Det är oundvikligt att man som ägare förr eller senare ställs inför frågan: Vem ska ta över rodret när jag inte längre vill vara vd? Och hur ska det gå till?

Prisad för sitt starka ledarskap

Kristina Fransson, Orkla Foods Sverige, har fått priset Årets Supply Chain Professional som delas ut av Silf och Accenture till den supply chain- eller inköpschef som åstadkommit framstående mätbara resultat av förändringsarbeten som väsentlig påverkat företagets resultat.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här