nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Hedersutmärkelse
Sara Berger

Hon fick utmärkelse för sitt ledarskap

Nätverket Fews hedersutmärkelse tilldelades i år Sara Berger, vd för SydGrönt. Hedersutmärkelsen delas varje år ut till en kvinna vars framstående ledarskap skapar värde för en organisation.

Few, som är ett nätverk och utvecklingsprogram för kvinnor i ledande positioner, har delat ut denna hedersrsutmärkelse sedan 2014.

Motiveringen för valet av Sara Berger:

”Sara skapar värde i sin organisation genom att kombinera ett tydligt värderingsstyrt ledarskap som hon integrerar med handlingskraft, prestigelöshet och glädje. Ett tydligt och kommunikativt ledarskap som skapar trygghet och förutsättningar för medarbetarna att leverera.”

– Jag känner en stor ära över hedersutmärkelsen och är så klart mycket stolt. Jag har en stor passion att driva organisationen framåt och det gör mig extra glad att jag under denna tiden har gjort positiva avtryck, både för mitt ledarskap och för SydGrönts utveckling som företag, berättar Sara Berger.

Lars Wall Persson, styrelseordförande för SydGrönt, konstaterar att företaget är inne i en expansiv och händelserik fas.

– När Sara rekryterades som ny vd såg vi hennes förmåga att leda och utveckla såväl medarbetare som SydGrönt. Vi är på väg mot nya utmaningar och ska utveckla marknaden för svensk frukt och grönt och förutsättningarna för odlarna. Sara har en stor förmåga att tillsammans med SydGrönts ägare, ett 70-tal sydsvenska odlare, leda företaget mot mål och visioner. Vi gläds tillsammans med Sara åt hennes utmärkelse, som hon så väl är värd, säger han.

Läs: Kvinnor möter motstånd i sitt ledarskap

Fler nyheter

Hög arbetsbelastning stressar cheferna 

En ny undersökning visar att nära två av tre svenska chefer upplever arbetsrelaterad stress flera gånger i veckan – minst. Majoriteten anser inte heller att deras arbetsgivare gör något för att motverka stress och för var fjärde chef har stressen varit så påtaglig att man sökt sig till en annan arbetsplats.

Vd-brevet vanligast vid ID-kapningar

En ny undersökning visar att 45 procent av svenska företag med upp till 250 anställda har drabbats av eller utsatts för ett försök till en ID-kapning och hela 30 procent under det senaste året. Vd-brevet är det vanligaste sättet.

300 anmälda till Vd-dagen

En verklig rivstart. Intresset för Vd-tidningens nya konferens Vd-dagen som hålls på Grand Hotel den 1 oktober är mycket stort. Hittills har 300 personer anmält sitt deltagande. Det är nästan en fördubbling jämfört med förra året då konferensen hölls för första gången.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här