nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Hedersutmärkelse
Sara Berger

Hon fick utmärkelse för sitt ledarskap

Nätverket Fews hedersutmärkelse tilldelades i år Sara Berger, vd för SydGrönt. Hedersutmärkelsen delas varje år ut till en kvinna vars framstående ledarskap skapar värde för en organisation.

Few, som är ett nätverk och utvecklingsprogram för kvinnor i ledande positioner, har delat ut denna hedersrsutmärkelse sedan 2014.

Motiveringen för valet av Sara Berger:

”Sara skapar värde i sin organisation genom att kombinera ett tydligt värderingsstyrt ledarskap som hon integrerar med handlingskraft, prestigelöshet och glädje. Ett tydligt och kommunikativt ledarskap som skapar trygghet och förutsättningar för medarbetarna att leverera.”

– Jag känner en stor ära över hedersutmärkelsen och är så klart mycket stolt. Jag har en stor passion att driva organisationen framåt och det gör mig extra glad att jag under denna tiden har gjort positiva avtryck, både för mitt ledarskap och för SydGrönts utveckling som företag, berättar Sara Berger.

Lars Wall Persson, styrelseordförande för SydGrönt, konstaterar att företaget är inne i en expansiv och händelserik fas.

– När Sara rekryterades som ny vd såg vi hennes förmåga att leda och utveckla såväl medarbetare som SydGrönt. Vi är på väg mot nya utmaningar och ska utveckla marknaden för svensk frukt och grönt och förutsättningarna för odlarna. Sara har en stor förmåga att tillsammans med SydGrönts ägare, ett 70-tal sydsvenska odlare, leda företaget mot mål och visioner. Vi gläds tillsammans med Sara åt hennes utmärkelse, som hon så väl är värd, säger han.

Läs: Kvinnor möter motstånd i sitt ledarskap

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Är du en skrämmande vd?

Krönika

Som vd kan du vara skrämmande. Dina ord och dina handlingar skapar oproportionerligt starka reaktioner bland dina kollegor. Ditt missnöje, din kritik och ditt kontrollerande skapar rädslor som triggar omedvetna och uråldriga instinkter hos dina medarbetare som leder till lägre engagemang. Hjärnforskning ger väl underbyggda vetenskapliga förklaringar till varför medarbetares engagemang för sitt jobb dämpas […]

Viktig med strategier för att minska stressen

Studenterna Magdalena Beijner och Johan Wahldén vid Högskolan i Kristianstad har i ett examensarbete studerat hur tidspressen hanteras inom revisionsbranschen. Deras slutsats är revisorer och revisorsassistenter använder strategier som både tar itu med känslorna som kan uppstå av stress och som går direkt till källan till stressen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här