nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Att sätta goda kundrelationer i fokus är högt rankat av svenska företagare och kräver regelbundna IT-investeringar. FOTO: Shutterstock

Här vill företagen göra IT-satsningar nästa år

Digitaliseringen av landets företag pågår för fullt och enligt en ny undersökning finns det tydliga önskemål var i organisationerna det krävs störst investeringar.

Av 500 beslutsfattare på företag i den privata sektorn önskar sig nära hälften IT-investeringar inom marknadsföring nästa år. På andra plats på önskelistan kommer investerngar i säljstöd eller affärssystem och på tredje plats önskas system för ordermottagning och fakturering. 

Effektiviseringar behövs

I botten på önskelistan ligger investeringar inom innovation och webbmöten. Längst ner ligger försäljning och e-handel där endast 35 procent anser att det finns investeringsbehov.

– Att marknadsföring och säljstöd ligger högt på listan är inte konstigt. Där finns enorm potential att effektivisera arbetet med hjälp av IT Även inom ordermottagning och fakturering finns stora effektiviseringar att göra med hjälp av till exempel automation, säger Joakim Harging, säljdirektör på TDC Sverige i en kommentar.

Undersökningen, som genomförts Kantar Sifo, på uppdrag av telekombolaget TDC, bygger på intervjuer med 500 beslutsfattare på företag med fler än 50 anställda inom privat sektor. Intervjuerna har genomförts i hela Sverige. Intervjuperioden var mellan 23 september och 5 oktober 2016.

Taggar:,

Fler nyheter

Träning i dialog skapar driftiga arbetsteam

Forskaren Tomas Jungert vid Lunds universitet visar i en studie att övningar i dialog och i att ge återkoppling skapar driftiga och trygga arbetsteam. Arbetsgrupper som tränades i detta upplevde en ökad inre drivkraft och de trivdes bättre på jobbet än grupper som inte fick samma träning.

Skanska ”Årets mångfaldssmarta företag”

Föreningen MINE, som arbetar tillsammans med näringslivet för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet, har tilldelat Skanska utmärkelsen Årets mångfaldssmarta företag/organisationen. Motiveringen är att Skanska under de senaste åren lyckats utmärka sig som en förebild - inte enbart i den egna branschen och i Sverige, utan även globalt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här