nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Att sätta goda kundrelationer i fokus är högt rankat av svenska företagare och kräver regelbundna IT-investeringar. FOTO: Shutterstock

Här vill företagen göra IT-satsningar nästa år

Digitaliseringen av landets företag pågår för fullt och enligt en ny undersökning finns det tydliga önskemål var i organisationerna det krävs störst investeringar.

Av 500 beslutsfattare på företag i den privata sektorn önskar sig nära hälften IT-investeringar inom marknadsföring nästa år. På andra plats på önskelistan kommer investerngar i säljstöd eller affärssystem och på tredje plats önskas system för ordermottagning och fakturering. 

Effektiviseringar behövs

I botten på önskelistan ligger investeringar inom innovation och webbmöten. Längst ner ligger försäljning och e-handel där endast 35 procent anser att det finns investeringsbehov.

– Att marknadsföring och säljstöd ligger högt på listan är inte konstigt. Där finns enorm potential att effektivisera arbetet med hjälp av IT Även inom ordermottagning och fakturering finns stora effektiviseringar att göra med hjälp av till exempel automation, säger Joakim Harging, säljdirektör på TDC Sverige i en kommentar.

Undersökningen, som genomförts Kantar Sifo, på uppdrag av telekombolaget TDC, bygger på intervjuer med 500 beslutsfattare på företag med fler än 50 anställda inom privat sektor. Intervjuerna har genomförts i hela Sverige. Intervjuperioden var mellan 23 september och 5 oktober 2016.

Taggar:,

Fler nyheter

7 fallgropar för nya vd:ar

Michael D. Watkins, professor i ledarskap och organisationsförändringar vid IMD, konstaterar att de första månaderna på det nya vd-jobbet kan vara avgörande för om vd:n blir framgångsrik eller inte. Han lyfter fram sju vanliga fallgropar för nya vd:ar.

Så upptäcker du en psykopat

De är charmiga, specialister på retorik och experter på att manipulera. De lovar guld och gröna skogar men skapar psykosocialt lidande och ekonomiskt svinn i mångmiljardklassen. Här är tipsen för att upptäcka en psykopat.

Nu startar Vd-tidningen Premium

Artiklar

Vd-tidningen satsar allt mer på att bli digital. Idag startar vi därför vår premium-tjänst. Under Vd-tidningen Premium kommer våra prenumeranter få exklusiv tillgång till fördjupade nyheter och en digital kunskapsbank på vår sajt, förutom själva magasinet.

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här