nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Åsa Degerman

Hållbarhet en viktig fråga

En ny rapport visar att potentiella medarbetare anser att företag och organisationer som arbetar aktivt med hållbarhet har högre attraktionskraft. Likaså är det viktigt för många verksamheter att vara etablerade i en kommun som arbetar för hållbar utveckling.

Att hållbarhet tar allt större plats på näringslivets agenda är tydligt. Medarbetare, kunder och andra intressenter ställer allt större ansvarskrav, samtligt som ett tydligt hållbarhetsengagemang också blir en viktig konkurrensfördel.

I en undersökning utförd av Novus på uppdrag av hygien- och hälsobolaget Essity, har 513 chefer på svenska företag och organisationer svarat på frågor om hållbarhet och avfallshantering.

Läs mer: Vad behövs för att underlätta hållbarhetsarbetet?

Hållbarhet upplevs som en betydelsefull fråga och hälften, 49 procent, av cheferna menar att verksamhetens arbete för en miljömässigt hållbar utveckling, kommer att vara viktig när framtida medarbetare överväger dem som arbetsgivare. 

– Allt fler vill ha en arbetsgivare med en tydlig och god värdegrund och som delar de personliga värderingarna och tankarna kring hållbarhet, säger Åsa Degerman, Global Brand Innovation Manager på Essity. 

Läs mer: Studie av relationen mellan ledarskap och hållbarhet

Undersökningen visar också att många företag och organisationer är positiva till kommunernas hållbarhetsengagemang. Nästan varannan chef, 47 procent, uppger att det är viktigt för dem att vara etablerade i en kommun där arbetet med miljömässig hållbar utveckling ligger i framkant.

Kommunernas arbete påverkar i stor grad näringslivets förutsättningar att agera hållbart, inte minst när det kommer till avfallshantering, källsortering och återvinning, på grund av den kommunala renhållningsskyldigheten.

Var tredje chef i undersökningen säger sig exempelvis vara mycket bättre på att sortera avfall hemma än på arbetsplatsen. De säger även att de vill källsortera i större utsträckning på jobbet, men behöver bättre förutsättningar. 

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Framtidens kvinnliga ledare 2019 korad

När chefsorganisationen Ledarna rankar landets främsta 75 chefer som är kvinnor upp till 35 år hamnar Stina Andersson, som nyligen tog en nyskapad nyckelroll i koncernen Axel Johnsson som Chief Operating Officer, högst upp på listan. Hennes långsiktiga målsättning är att bli vd för ett stort företag.

Jobbrelaterad stress ett stort arbetsmiljöproblem

En ny undersökning visar att över hälften av svenskarna upplever stress på jobbet varje vecka, och en av fem gör det dagligen. Undersökningen visar också att dubbelt så många kvinnor som män har varit sjukskrivna på grund av stress de senaste tre åren och att många företag misslyckas i det förebyggande arbetet med att motverka stress.

Konsten att hitta rätt i apparnas värld

Det gäller att hitta brytpunkten mellan artificiell intelligens som ger superkrafter och en nästan oändlig kapacitet med det vi människor har och som maskiner saknar: visioner, känslor, värderingar och viljan att bidra.

Helhetstänk viktigt vid vd:s löneförhandling

Enligt statistik från Svenskt Näringsliv låg medianlönen för en svensk vd 2017 på 76 000 kronor i månaden. Men när en blivande vd ska förhandla om lönen gäller det att väga in mycket mer än kronor och ören.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här