nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Så får du ett lyckligare arbetsliv

Den nya boken, Hjärnsmart, sätter fingret på ett problem många av oss känner igen: bristen på tid och energi för att leva ett rikt liv utanför vår arbetstid. Målet med boken är att ge konkreta tips för hur du ska kunna gå nöjd från jobbet varje dag, med tid och energi över för en givande fritid.

Gränsen mellan jobb och fritid suddas ut alltmer och det blir allt svårare för många av oss att hinna med den delen av livet som egentligen är den viktigaste: vår hälsa, våra nära relationer och våra intressen och engagemang.

Enligt Boel Swartling, författare till boken Hjärnsmart – din guide till ett lugnare och lyckligare (arbets)liv, är våra hjärnor fortfarande i grunden anpassade för ett jägar- och samlarliv på savannen och vi är dåligt rustade för dagens komplexa, digitaliserade tillvaro, fylld med intryck, information och ständiga avbrott. Detta, menar Boel Swartling, orsakar hälsoproblem såsom stress, sömnproblem och utbrändhet, men också att vi ofta vare sig har tid eller energi över för att leva ett rikt liv utanför vår arbetstid.

I Hjärnsmart finns tips på hur du kan gå tillväga för att möta dessa förändringar och leva i bättre balans, använda din energi smart och jobba effektivt. Boken ger konkreta råd för hur du kan använda din hjärna bättre, hur du återhämtar dig på bästa sätt och hur du övervinner de svåraste och största tidstjuvarna på jobbet. Målet med Hjärnsmart är att du ska kunna gå från jobbet nöjd med din insats varje dag, med energi och tid över för ett rikt och givande liv utanför jobbet.

Boken ges ut av Ekerlids förlag.

Taggar:

Fler nyheter

Så upptäcker du en psykopat

De är charmiga, specialister på retorik och experter på att manipulera. De lovar guld och gröna skogar men skapar psykosocialt lidande och ekonomiskt svinn i mångmiljardklassen. Här är tipsen för att upptäcka en psykopat.

Nu startar Vd-tidningen Premium

Artiklar

Vd-tidningen satsar allt mer på att bli digital. Idag startar vi därför vår premium-tjänst. Under Vd-tidningen Premium kommer våra prenumeranter få exklusiv tillgång till fördjupade nyheter och en digital kunskapsbank på vår sajt, förutom själva magasinet.

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här