nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Enligt Google är det enklare och smidigare att hålla videokonferenser med Meet eftersom tjänsten är integrerad med Google Calendar. Inbjudningar går att skicka direkt via kalendern, e-post eller som länkar och deltagare kan sedan ansluta via webbläsaren eller direkt via appen.

Google satsar på videokonferenser för företag

Google har nyligen annonserat att de siktar på att slå sig in på företagsmarknaden genom att erbjuda gruppchatt och videokonferenser via Hangouts.

Google har inte missat företagens intressen för Slack, Microsoft Teams och andra plattformar som möjliggör gruppkonferenser och knyter medarbetare närmare varandra trots stora geografiska avstånd.

Bättre kvalitet

Hangouts, som ursprungligen lanserades som en konsumentchatt, anpassas nu bland annat med möjligheten att fler kan ansluta till ett samtal, både på chatt och video. Enligt Google har man också valt höja kvaliteten på både röstljud och videokvalitet.

Behövs ingen app

Med Hangouts konfigurerat för Googles G Suite kan användare ansluta via pc, mac, ios eller android och abonnenter kan ansluta med ett nummer från mobilen istället för att använda en app.

Fler nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här