nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Fyra tips som leder företaget genom förändringen

Sida 3

4. Förmåga att hålla ut.

I alla förändringar, alltid, överallt, i alla sammanhang, går något snett. Det är en naturlag.

Det finns inga omställningar som går som tåget. Inga processer som omfattar människor går som tåget. Förändringsledarens förmåga att se det ofärdiga i det till synes färdiga är en ovärderlig tillgång. Att kunna korrigera, omformulera, backa, ta omtag och upprepa är avgörande. Därför är det också viktigt att ha ett mycket tydligt mål, en slutstation dit tåget ska. Hur tåget kommer dit och vilka växlar som måste läggas om på vägen, är egentligen oviktigt. Det är insikten om att spåret inte är spikrakt och att resrutten kommer att behöva läggas om ett oändligt antal gånger, som avgör om du kommer att lyckas eller inte.

Källa: McKinsey och Mastering the Challenges of Leading Change: Inspire the People and Succeed Where Others Fail av James Dallas.

Fler nyheter

Fokus på värderingar kan vara läpparnas bekännelse

En ny undersökning visar att trots att majoriteten av cheferna i olika organisationer anger att värderingar är grunden i verksamhetskulturen och en av de viktigaste faktorerna när de anställer och vidareutvecklar medarbetarna hanteras oftast arbetet utan strukturerade processer eller objektiv hantering. Arbetet sker istället baserat på magkänsla, med få inslag av fakta.

Akta dig för chefer som skriker åt sina barn

Krönika

Brukar du notera hur människor behandlar, pratar med eller pratar om, sina barn? Det kan vara en god indikation på med vilket anslag de också bemöter, eller kommer att bemöta, sina medarbetare. Föräldraskap är intimt förknippat med ledarskap. Föräldraskap ÄR i många dimensioner ledarskap. Skillnaden ligger kanske i att i föräldraskapet lägger man oftare bort […]

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här