nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Adobe Stock

Managementprogram för ”det gröna näringslivet”

Nu lanseras ”det gröna näringslivets” första managementprogram. Bakom detta står Handelshögskolan i Stockholm och för investeringen på 1 miljon i programmet står LRF, Lantmännen, Länsförsäkringar samt Skogs- och lantbruksarbetsgivarna SLA.

Sveriges lantbruksföretag omsätter 72 miljarder. Allt högre krav ställs på dess företagsledare. Därför levererar nu Handelshögskolan Executive Education branschens första managementprogram.

Globaliseringen ökar prispressen för svenska lantbruksföretagare. Teknikutveckling och digitalisering ställer krav på investeringar, nya produktionsmetoder, utvecklade affärsmodeller och sättet att leda företag inom det gröna näringslivet.

– Vi arbetar i en tillväxtbransch och investeringskapital finns på marknaden. Men långivarna ställer idag höga krav på den som söker finansiering. Behovet är därför stort av ett skräddarsytt managementprogram för företagsledare inom det gröna näringslivet, säger Anders Källström, vd för LRF.

Anders Richtnér, vd för Handelshögskolan Executive Education är väldigt stolt och glad att välkomna det gröna näringslivet till Handelshögskolan.

– Vi har i över hundra år utbildat företagsledare. Vi vill nu, med vår kompetens och erfarenhet, bidra till att stärka företagsledare inom de gröna näringarna så att potentialen och möjligheterna realiseras tillfullo, säger han.

Programmet vänder sig till företagsledare som har ambitionen att utveckla sig själva och sin verksamhet och till personer som är i färd med att ta över ett företag.

Utbildningen fokuserar på teknikens och marknadens möjligheter, finansiell analys och styrning samt ledarskapets betydelse för företagets utveckling. Några av temana på managementprogrammet är omvärldsanalys och strategi, kunder och värdeskapande, innovation och hållbarbarhet samt organisation och ledarskap.

Managementprogrammet omfattar tolv dagar. Under utbildningen varvas interaktiva föreläsningar med fördjupat arbete i grupp.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Har ledarskap ett genus?

I ett examensarbete vid Högskolan Väst i Trollhättan har Melissa Noura och Sally Al Hasbani undersökt om ledarskap har ett genus. Deras slutsats är att så inte är fallet. Men de konstaterar att män av biologiska skäl har ett kroppsspråk och egenskaper som ger en bild av manlig dominans inom ledarskap till skillnad från kvinnor. ”Möjligen kan detta vara därför som kvinnor har svårare att uppnå ledarpositioner än män”, skriver de.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här