nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Adobe Stock

Managementprogram för ”det gröna näringslivet”

Nu lanseras ”det gröna näringslivets” första managementprogram. Bakom detta står Handelshögskolan i Stockholm och för investeringen på 1 miljon i programmet står LRF, Lantmännen, Länsförsäkringar samt Skogs- och lantbruksarbetsgivarna SLA.

Sveriges lantbruksföretag omsätter 72 miljarder. Allt högre krav ställs på dess företagsledare. Därför levererar nu Handelshögskolan Executive Education branschens första managementprogram.

Globaliseringen ökar prispressen för svenska lantbruksföretagare. Teknikutveckling och digitalisering ställer krav på investeringar, nya produktionsmetoder, utvecklade affärsmodeller och sättet att leda företag inom det gröna näringslivet.

– Vi arbetar i en tillväxtbransch och investeringskapital finns på marknaden. Men långivarna ställer idag höga krav på den som söker finansiering. Behovet är därför stort av ett skräddarsytt managementprogram för företagsledare inom det gröna näringslivet, säger Anders Källström, vd för LRF.

Anders Richtnér, vd för Handelshögskolan Executive Education är väldigt stolt och glad att välkomna det gröna näringslivet till Handelshögskolan.

– Vi har i över hundra år utbildat företagsledare. Vi vill nu, med vår kompetens och erfarenhet, bidra till att stärka företagsledare inom de gröna näringarna så att potentialen och möjligheterna realiseras tillfullo, säger han.

Programmet vänder sig till företagsledare som har ambitionen att utveckla sig själva och sin verksamhet och till personer som är i färd med att ta över ett företag.

Utbildningen fokuserar på teknikens och marknadens möjligheter, finansiell analys och styrning samt ledarskapets betydelse för företagets utveckling. Några av temana på managementprogrammet är omvärldsanalys och strategi, kunder och värdeskapande, innovation och hållbarbarhet samt organisation och ledarskap.

Managementprogrammet omfattar tolv dagar. Under utbildningen varvas interaktiva föreläsningar med fördjupat arbete i grupp.

Fler nyheter

Guide till en framtidssäkrad digital kompetens

Vadå digital kompetens? – är ett nytt praktiskt verktyg och strategiskt diskussionsunderlag för den som vill få ett grepp om hur digitaliseringen påverkar den egna organisationen och synen på lärande.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här