nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Försäljningen får vd:ar att sova dåligt

Vd-tidningens snabbenkät här på weben, "Veckans fråga", visar att att det är försäljningsresultatet som oroar vd:ar mest.

Förra veckan började vi med ”Veckans fråga” för att göra en snabbenkät kring olika frågeställningar som berör varje vd:s arbete. Ny frågeställningar kommer varannan vecka och resultatet presenteras veckan efter.

I förra veckan ställdes frågor kring vad som som är de största utmaningarna och vad man som vd sover dåligt inför. Att försäljningen når sina mål var det dominerande svaret som nästan hälften av alla gav. Att man också får stöd av sin styrelse stack även det ut eftersom en femtedel av de svarande angav detta alternativ.

Undersökningen sökte svar på frågan: Vilken är din största utmaning som vd? Den du sover dåligt inför. Man kunde välja mellan följande alternativ.

– Att ditt ledarskap fungerar.

– Att försäljningen når sina mål.

– Att verksamheten är tillräckligt väl organiserad för att ni ska nå målen.

– Att din organisation har rätt strategier på plats.

– Att företaget är lönsamt.

– Att du har en fungerande ledningsgrupp.

– Att du orkar med jobbet och inte blir sönderstressad.

– Att få ordentligt stöd av styrelsen.

– Att ni kan rekrytera rätt kompetens.

– Att marknaden minskar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Tre tips för att klä dig professionellt

Vid en inspirationsföreläsning som anordnades av Yrkeshögskolan Grit Academy delade Jenny Åberg från Proper Style med sig av sina erfarenheter om hur man klär sig i affärssammanhang. Hon menar att det egentligen inte behövs en stor garderob för att klä sig professionellt.

Världens 25 bästa företag

Etta på världsrankingen över de organisationer som lyckats bäst med att vara ett "Great Place to Work" blev tre företag från USA. Etta kom Salesforce, tvåa blev Hilton och trea Mars.

Kunskap viktigt för dagens vd:ar

Hur har vd-rollen förändrats de senaste 45 åren? Detta ämne har två studenter vid Högskolan Skövde gjort en djupdykning i. Deras slutsats är att kunskapsrollen är något som man inte talade om då men som dagens vd:ar lägger stor vikt vid.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här