nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Eget vd-nätverk ger synergieffekter

När ett företag växer krävs det att medarbetare och chefer rustas i samma takt. Pär Börjesson, vd för Etikhus i Varberg, har startat ett vd-nätverk för att få stöd.

Pär Börjesson, vd Etikhus. FOTO: Mikael Pilstrand

Etikhus, grundat 1997, befinner sig i en skarp tillväxtfas. Det är villabyggnationer, lägenhetsprojekt och markplaner om vartannat. Företaget har infört verksamhetsledningssystemet Povel, ska ISO-certifieras och deltar i Produktionslyftet för att införa lean. Det kräver att personalstyrkan är uppdaterad, inte minst vd.

Tog saken i egna händer

När Pär Börjesson och några andra näringslivsprofiler i Varberg tyckte att de etablerade nätverken för företagare inte var tillräckligt givande, tog de saken i egna händer. Sedan två år tillbaka träffas nu nio företagsledare i Halland en halvdag per kvartal. Under träffarna håller en inbjuden talare föreläsning och sedan tar diskussionerna vid. Nätverkets deltagare turas om i par att vara värd för träffarna och en utsedd moderator driver mötet som kan ha teman som personal, marknad eller finans.

Sänkt gard bättre nätverk

Pär Börjesson säger att det tog ett tag, men snart öppnade sig gruppen, vilket lett till bra diskussioner.

– Målet är att vi inte bara ska berätta hur duktiga vi är, utan att våga säga vad vi är dåliga på, så att vi kan hjälpa varandra. Det har gjort oss starka och vi har också hittat flera möjligheter till samarbeten inom gruppen, till exempel utbildningar och personalaktiviteter.

Stärker varumärket

Nätverksandan finns nu genomgående i företaget och flera medarbetare är med i egna grupper eller föreningar, berättar Pär Börjesson.

– Det är ju människorna i företaget som bygger varumärket, så ju fler ställen vi är ute på, desto fler tentakler får vi ut. Det är inte bara vd som ska nätverka, utan hela personalen. Det skapar både delaktighet och stolthet.

Taggar:

Fler nyheter

Så upptäcker du en psykopat

De är charmiga, specialister på retorik och experter på att manipulera. De lovar guld och gröna skogar men skapar psykosocialt lidande och ekonomiskt svinn i mångmiljardklassen. Här är tipsen för att upptäcka en psykopat.

Nu startar Vd-tidningen Premium

Artiklar

Vd-tidningen satsar allt mer på att bli digital. Idag startar vi därför vår premium-tjänst. Under Vd-tidningen Premium kommer våra prenumeranter få exklusiv tillgång till fördjupade nyheter och en digital kunskapsbank på vår sajt, förutom själva magasinet.

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här