nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

FOTO: Shutterstock

Dåligt för affärerna om vd alltid vet bäst

Tycker du att du har fantastiska idéer? Att du har rätt och andra har fel? Det är visserligen jättebra att vara säker på sin sak – men som vd är det inte lyckat alls. Så här kan du tänka om och förbättra för dig själv, medarbetarna och inte minst för företaget.

Lyssnar du på andras idéer men innerst inne har du inga planer på att ta till dig av det som sägs, för du vet ju att du har rätt?

Det är naturligt att söka stöd för sin egen uppfattning – genom att läsa tidningsartiklar som stärker vår åsikt eller att bygga ett team av människor som tycker som vi själva.

Problemet är att andra bra idéer – som hade kunnat utveckla verksamheten och oss själva – inte kommer fram. Dessutom gillar få en ledare som inte vill ta till sig av medarbetarnas idéer och som alltid vill få sista ordet.

Här är fyra tips för att ta dig ur ”min idé är bäst”-bubblan:

Var nyfiken och öppen
Var uppmärksam på när du går i försvarsställning och ”stänger av”, när du vägrar att ta till dig andras perspektiv.

Vidga vyerna
Bestäm dig för att du ska anstränga dig för att verkligen förstå dem som tycker annorlunda. Bra ledare är alltid ute efter nya idéer för att utveckla verksamheten – försök efterlikna det.  

Utmana dina fördomar
Fördomar förenklar – sådana personer är si och sådana situationer är så. Tyvärr är nackdelen att fördomar också fördummar. De leder ofta till att vi fattar fel beslut eftersom fördomarna, tja, är fördomar. Verkligheten kan vara en helt annan. Blondinen är ett geni på naturvetenskap och machokillen är fantastisk på att ta hand om människor.
Fundera på vad du har för fördomar om kollegorna, medarbetarna, dina överordnade. Hur hindrar fördomarna dig från att lära känna dem på riktigt?
När du märker att du snabbt vill fatta ett beslut, hejda dig lite. Har du hunnit tänka efter och ha ett öppet sinne?

Få kontakt – på riktigt – och bygg relationer
Ha riktiga samtal med andra i stället för att bara säga ”Hej, hur är det?” och stanna vid ytliga relationer. Ställ frågor. Lyssna på svaren och se vad ni har gemensamt.    

Källa: Forbes.com

Fler nyheter

De fick utmärkelsen Årets VD

Utmärkelsen Årets VD har nu delats ut. Vinnare i kategorin stora företag är Ola Serneke, Serneke Group AB. Årets VD i kategorin mellanstora företag är Katarina Sjögren Petrini, Ticket Leisure Travel AB. I kategorin små företag vann Katarina Walter, Antrop AB. Priset till Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Joachim Lindström, Ideal of Sweden AB.

Ny bok för ledare som vill stoppa korruption

I boken ”Att vilja göra rätt - 9 steg för ledare att stoppa korruption” ger konsulten Lars Björklund konkreta tips kring antikorruptionsarbete på ledarnivå.
– Vi har en stor brist på ledarskap och för mycket fokus på regler. Det är chefens agerande som är helt avgörande för etiken i organisationerna, säger han.

4 saker som ledaren kan göra för att lyckas med säkerheten

En undersökning från säkerhetskonsulten Dupont Sustainable Solutions, där de främst frågat toppchefer från 80 stora globala företag, visar att ett engagerat ledarskap är det viktigaste för ett företag att lyckas med säkerheten. Därefter kommer riskhantering och riskbedömning. Samtidigt visar studien att ledarskapet ofta har stora brister.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här