nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Dags för avspark

Kick off är det stora temat i detta nummer. Mitt starkaste minne av en kick off var när hela företaget för några år sedan åkte till en liten plats vid Vindelälven som heter Ekorrsele. Vi bodde i små stugor utan el och rinnande vatten, forspaddlade och badade badtunna. Men det var också ett tillfälle där vi fick chansen att samla hela företaget, prata om våra gemensamma mål och vårt arbete och möjlighet att lära känna varandra utanför kontorsmiljön. Det blev någonting mer än bara en skojig aktivitet.

Som en startpunkt på det nya verksamhetsåret finns det stora möjligheter att fylla kick offen med både en symbolisk, känslomässig och rent strategisk dimension. Organisationsforskaren Carin Eriksson-Lindvall menar att den till och med har en större betydelse än många tror. Den påverkar medarbetarna både före, under och efter konferensen. Hennes råd är att du som vd engagerar dig och tar ansvar för att planera och följa upp kick offen. Men se upp för fallgroparna, för de finns!

Det här numret markerar också avsparken för mig som chefredaktör för Vd-tidningen. Den har nu drygt ett år på nacken och har redan visat sig bli en succé med en troget växande prenumerationsskara. Det känns därför otroligt spännande att få ta över tidningen i det här läget och ytterligare vässa den så att den kan leva upp till sitt kaxiga uppdrag, att vara din källa till kunskap för framgång och lönsamhet.

Jag är också nyfiken på vad du tycker om tidningen, hur du har nytta av den i din vardag och vilka artiklar du vill läsa framöver. Så tveka inte att höra av dig till mig med dina synpunkter!

Taggar:

Fler nyheter

Så upptäcker du en psykopat

De är charmiga, specialister på retorik och experter på att manipulera. De lovar guld och gröna skogar men skapar psykosocialt lidande och ekonomiskt svinn i mångmiljardklassen. Här är tipsen för att upptäcka en psykopat.

Nu startar Vd-tidningen Premium

Artiklar

Vd-tidningen satsar allt mer på att bli digital. Idag startar vi därför vår premium-tjänst. Under Vd-tidningen Premium kommer våra prenumeranter få exklusiv tillgång till fördjupade nyheter och en digital kunskapsbank på vår sajt, förutom själva magasinet.

Ny bok om konsten att välja rätt chef

Författaren och ledaren Maria Uggelberg har kommit ut med boken ”Allt är chefens fel – om att välja rätt chef för att må bra på jobbet”. Boken handlar om hur man förstår vilken typ av ledarskap och företagskultur som råder på ens arbetsplats.

Vintergatan ett stöd i utvecklingen

Den 11 april kommer Cecila Nordén, verksamhetsarkitekt vid IRM, ut med boken ”Vintergatan - din verksamhetskarta” där hon berättar om denna modell för verksamhetsutveckling. En metod som utvecklats tillsammans med TUI och ett trettiotal andra företag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här